Leta i den här bloggen

lördag 27 april 2013

Nha Trang

Nha Trang
Vi skumpade fram på vägarna och kom så småning om fram till Nha Trang. Det var rätt trångt på bussen och det var lite svårt för längre personer som Kjell att sitta bekvämt i stolen. Då vi satt längst bak skumpade det dessutom rätt rejält men vi kom som sagt fram ordentligt.

Philip på playan
Nha Trang är en riktig semesterort för Ryssar. Allting är på Ryska, det finns uppstoppade krokodiler till försäljning och krokodil på menyn. Vi fick senare veta att det går fyra flyg per dag från Moskva och att det finns en separat vänthall på flygplatsen för Ryssar så detta är ett stort ställe för Ryssar.

Britt och Kjell hyrde sig cyklar och letade casher/skatter. Vi andra badade och tog en promenad i den ocharmiga staden.

På g ut med båten för att snorkla
Dag två hade vi bokat in en snorklingstur som blev mycket lyckad. Vi åkte ut på en rätt stor båt tillsammans med tio andra turister och en trevlig guide som var glad och hjälpsam.

Gustav och Gabriel snorklar

Båten stannade vid tre ställen för snorkling och vi såg bland annat blå sjöstjärnor, anemonefiskar och Lionfish som är väldigt vackra men giftiga. Gustav hängde på och Philp hängde i skuggan på båten. Det var dessutom väldigt roligt att hoppa i vattnet från båten.


Lionfish


Oidentifierbart vattendjur
De dukade upp en stor lunchbuffé som var mycket god men just nu har flera av oss tröttnat lite på utbudet. Maten kändes godare och roligare i norr. Kanske var det nyhetens behag, kanske har vi förträngt?!

Britt och Philip myser

Det var iaf en väldigt trevlig tur och kan varmt rekommenderas.

På toppen av båten kan man torka och sola sig

Utsikt från båten

Dag tre lämnade AC och Gabriel pojkarna i Britt och Kjells trygga händer och åkte ut för att dyka med ett riktigt trött dykföretag.

AC har tagit sig vatten över huvudet
Det verkar finnas tre olika typer av ställen i stan kostnadsmässigt och vi gick för något mellanting som sa sig komma till dyksiterna först, serverade frukost (som bestod av en kaka och en kopp te) och hammburgare (den var kall och inte ens genomstekt). Sån här i efterhand skulle jag säga att gå för det billigaste alternativet. Det är ändå samma trötta tur du får.

Vacker korall


AC under vattnet
Själva dykningen var ok. Det var vackert att dyka runt på sex meters djup och titta på den färgglada korallen men så mycket mer än så var det inte.

 Mer Lionfish

För Britt och Kjell hade det gått bra. De var på stranden med pojkarna och Gustav sov när vi kom hem.

Djurliv i havet
I morgon spenderar vi vår sista dag här innan vi sätter oss på en nattbuss till Saigon. Ingen vi mött har sagt något positivt om det stället så vi får se vad vi får med oss där ifrån.


Gabriel och AC


Britt och Kjell kommer att ta en tur på Mekongfloden och vi blir kvar ett dygn i intensiteten.


1 kommentar:

  1. Hej!

    Vi har förstått att er resa börjar närma sig slutet och vi vill passa på att tacka för att ni delat med er av era många fantastiska upplevelser. Vi har med stort nöje läst resedagboken.

    Hoppas vi ses när vi hälsar på hos Britt o Kjell.

    Kramar Birgitta & Christer

    SvaraRadera