Leta i den här bloggen

måndag 8 april 2013

Repeditionsdyk


AC kom in här efter dagens dyk.
Ni som inte finner detta med dykning intressant behöver inte läsa denna del av dagens inlägg. AC har inte dykt sedan början på 2011. Alla dykcenter här efterfrågar därför ett refreshdyk och AC signade upp sig med de som kändes mest seriösa. Två timmar skulle det ta men det tog mer än fyra timmar. Valuta för pengarna ;) Det blev teoriprov och sedan en massa praktisk teori både utanför och i vattnet. Testet var en kortvariant på det testet man gjorde när man certifierades och det gick väl ok men en del saker var bra att få gå igenom igen, typ vilken grupp man tillhör inför nästa dyk. Har helt glömt bort hur den uträknaren används då man aldrig använt den efter certifieringen. Väl i vattnet tränades det på att ta av masken och tappa på botten och sedan sätta på igen. Tappa regulatorn och plocka upp den på rätt sätt, slut på luft och hur man hjälper buddy som får slut på luft. Sedan skulle viktbältet på och av under vattnet och läggas på botten. Hela utrustningen skulle sedan av på botten och det gick jättebra. Sedan var AC såklart tvungen att visa att hon fattade vad boyencykontroll var samt hur det funkar rent praktiskt. Mitt i allt kom en stor bumperhead parrotfish i Gustavs storlek och kollade in oss innan hen simmade vidare. Det var lite kul mitt i allt.

Innan vi var färdiga gjorde vi ett dyk på 6 meter så det var en utmaning att inte vara uppe vid ytan och inte på botten. Toppen att öva på flytkraften. I morgon har AC och Gabriel skrivit upp sig på dyk tillsammans vilket vi ser fram emot.

Familjen samlad utanför vårt boende och den fina utsikten
Medan AC var borta gick de övriga till Long beach. Britt och Kjell hade inte varit där och ville se hur det såg ut så de passade på tupplura barnen samtidig i hettan. Det är lite för varmt för oss alla. Man ska inte klaga men fem grader lägre temperatur hade varit fint.

Vårt gulliga husdjur
På kvällen gick vi iväg och åt en smaskig barbecue på stranden. Det blev fisk och lite blandade grönsaker och ris. Riktigt gott var det och Gustav var glad över att äntligen få fisk. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar