Leta i den här bloggen

tisdag 16 april 2013

Vackra Halong Bay

Halong bay

Vi blev upphämtade klockan åtta och sedan bar det av mot Halong bay. Det var en mycket positiv och entusiastisk guide vi hade i bussen som vi delade tillsammans med fjorton andra. Han berättade bland annat om den långa bron som går ut från Hanoi och hur stolta de är över den. Amerikanarna har visst försökt bomba den ett antal gånger men varje gång har Vietnameserna snabbt byggt upp den igen.

En av de fina gamla båtarna
Efter bussturen som tog drygt fyra och en halv timme var vi framme vid vår mellanklass båt som kändes väldigt lyxig. Ni vet den där kinabåten som ligger inne i Stockholm?! Båten påminde lite om den och var romantiskt gammaldags. Man hade sitt eget dubbelrum med badrum som hade varmvatten och maten ombord har varit helt fantastik med hur många rätter som helst att äta vid en måltid. Det är jätte roligt även om det är lite slösaktigt men oj så kul det är att få testa en massa Vietnamesisk mat. Det är en fantastik upplevelse i munnen när alla deras smaker rullas tillsammans men utan att någon smak tar över på något sätt. Det är helt klart som att få en positiv explosion i munnen.

Matdags
Halong Bay är precis lika vackert som alla beskriver det med de vackra bergen som reser sig stolt upp i vattnet. Visst är det många båtar som åker runt i samma spår men kan man bortse från det så är det fantastiskt. Vi stannade vid en flytande by och åkte lite båt igenom bergen där. Britt och Kjell kajakade vilket såg mysigt ut. Sedan besökte vi en utkiksplats och där uppe var utsikten väldigt vacker och man kunde faktiskt låtsas att båtarna inte fanns i viken om man tittade åt ett annat håll. Gustav och Gabriel badade vid stranden som låg här. Efter middagen försökte herrskapet att fånga bläckfisk vilket gick så där. Gustav verkade dock uppskatta att få fiska lite iaf.

Flytande byn


Killarna redo för utflykt
Alla verkade sova okej och Britt och Kjell körde Qi Gong denna morgon medan resten av oss sov. Denna dagbesökte vi bland annat en stor kalkstens grotta som var väldigt fin (tänk dig Lumelunda men gånga det med hundra). Tyvärr var det så många turister att man fick köa sig in och ut. Det var inte lika charmigt.

Hurtiga Britt och Kjell kajakar
Nu är vi tillbaka i Hanoi igen och väntar på att vårt tåg ska komma som ska ta oss upp mot Sapa. Turen till Halong Bay i sin helhet var väldigt fin och lyckad men något för stressig i aktiviteterna. Det kändes som att de försökte pressa in lite för många saker ibland tyvärr.

Fam Hellstrands

Pojkarna väntar på att bli upphämtade


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar