Leta i den här bloggen

måndag 8 april 2013

Peherentian


Kinesen på vårt boende var mycket sur i morse då han upptäckte att vi bokat vår resa till Perhentian med ett annat boende. Nej han har helt rätt i att man inte brukar boka via någon annan men vad skulle vi göra när han inte kan ge rätt information och lägger på en massa onödig kommission?! Britt och Kjell kommer säkert att köpa sin resa av honom sedan så då kan han få vara glad då istället.



Vi satte oss i en minibuss tillsammans med fem andra turister vid sjutiden i morse. Tre unga Engelskor med posh dialekt, en kvinna från Belgien och en petit liten Fransman. Pojkarna skötte sig utomordentligt hela resan som varade i fem timmar och vägen blev krokigare och krokigare. Till slut blev Philip helt vit i ansiktet och bara kräktes. Hans ögon vädjade till oss och man kunde läsa i dem att han inte förstod vad som hände och att han inte alls gillade situationen. Det verkar tyvärr som att han blev åksjuk.  När bussen stannade till för paus piggade han dock på sig men så fort kringel krokarna kom så sätter det igång igen. Stackarn! Båtresan fullkomligt njöt de av och båda verkade gilla att båten körde fort. Gustav tyckte dock att det var mycket konstigt att alla skulle ha flytvästar utom biljettkillen och frågade honom på Svenska vart hans flytväst var :)



Innan vi åkte ut hade vi bestämt oss för att stanna vid Coral Bay denna gång (vi var här för fem år sedan Gabriel och AC och bodde då på andra ön) men det var fullt överallt så när som på ett ställe där vi nu bord. Det är väldigt enkelt. Ett rum med en takfläkt helt fel placerad (de ska sitta precis över sängen för att ge bästa svalkan) en liten säng så vi kommer att vara tvungna att sova skavfötters för att få plats. En toalett och ett myggnät. AC gick till receptionen för att fråga om det ingick handdukar då vi blivit så bortskämda med det. Mannen i repan tittade upp från sin dator och svaret var lika klockrent som rummet; You see what you get!
Vi tog rummet då vi inte kunde hitta något annat och vi får helt enkelt se om vi överlever natten.



Middagen intog vi på stranden och det var mysigt att se en vacker solnedgång och samtidigt höra vattnet slå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar