Leta i den här bloggen

lördag 6 april 2013

Vackra och mysiga Georgetown



Vi sov bra i natt och började dagen med en frukost på Subways (det går ut för med snabbmatställen nu) innan vi tog oss en promenad runt i Georgetown. Det var tio år sedan vi var här senast och vi fattade verkligen tycke för denna stad. Vi skulle inte vilja bo här men vi gillar mixen av religionerna, människorna, maten och kulturen som finns här. Du har Indierna och deras Little India där du kan frossa i samosas medan du nynnar med i en Indisk melodi, den Kinesiska delen med alla vackra hus och tempel samt de från kolonialtiden. Sedan kan du ta en promenad längst strandpromenaden, hälsa på i fiskebyn på vattnet eller kyla ner dig med en glass i ett shoppingcenter. Sist vi var här fyllde AC väskan full med skor, det kommer inte att hända denna gång.



Det är väldigt varmt ute så vi sökte även denna gång skydd i ett shoppingcenter. Gick sedan en sväng till och tittade på byggnader och tempel innan vi stannade och lekte i en utomhus lekpark. Ett uteliggarbarn började leka med Gustav och det är rätt roligt att se hur odömande barn är när de är så små och inse att det tyvärr kommer att försvinna inom ett par år.



Det sista vi gjorde på kvällen vara att ta en promenad längst strandpromenaden och åt även där. Gustav satt och tittade medan de rensade sniglar vilket var spännande och Gustav åt ris så att det sprutade ur öronen.

Vi jagade även såpbubblor här vilket båda killarna tyckte var kul.




Morgonen efter försökte vi komma upp i okej tid då vi hade tänkt bege oss ut till ett Kek Lok Si Temple lite utanför Chinatown. Vi tog buss 202 vilket tog ungefär 30 minuter och det var inressant att se den modernare delen av staden eller vad man ska säga.

Gustav vid templet


Det var ett stort och fint tempel och utsikten uppifrån var väldigt fin.
Vägen upp var intressant med sköldpaddsmatning och många affärer som dock var mindre intressanta. Gustav köpte sig lite gräs till sköldpaddorna och matade dem precis som alla andra barn så dessa sköldpaddor är säkert övergödda på gräs. Gustav var duktig och gick ända upp till toppen.



När vi var klara tog vi en lunch på vägen ner. Gabriel hade beställt en dagens och våra andra tallrikar kom men inte hans och när han väntat bra längre så gick han och frågade och fick då som svar att no it's finnished. Ok...

Sökte sedan lite aircon i ett shoppingcenter medan Gustav sov och sedan blev det en kvällspromenad och Indisk mat i de Indiska kvarteren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar