Leta i den här bloggen

lördag 6 april 2013

Fin tur som avslut på Langkawi




Start på tur


I dag har vi bestämt oss för att åka vidare då det är skollov här i Malaysia och det ska välla in folk till Langkawi. Känns inte så lockande att vara kvar trots att Langkawi överraskat oss med sin skönhet. Det är utvecklat men fortfarande fint och naturen och stränderna runt ön är vackra.

Fiskmatning


Vi hade bokat in oss på en tur denna morgon så vi blev upphämtade klockan åtta av en bil som tog oss norr ö ver till ett ställe med vatten och Mangro. Där hoppade vi på en båt och körde ut till havet. Stannade på ett ställe och matade fiskar vilket Gustav tyckte var väldigt roligt. Sedan var det ett stopp för att titta på fladdermöss. Efter det blev det ett stopp på en fiskfarm där de hade en massa olika spännade fiskar. Tyvärr var det lite för trångt för vissa av de större fiskarna men annars var det mycket spännande och vår guide var jätteduktig och mycket inspirerande när han berättade om allt. Han kändes genuint intresserad av det han höll på med och Gustav sa hela tiden; Var är den där mannen? Gustav som gått och blängt på alla som tittat på honom fattade tycke för denna lille man. Mannen var rätt kort och sa skämtsamt att Gustav skulle vara längre än honom inom ett par år och det är nog inte helt otroligt.

Fiskfarm


Gabriel och Gustav håller i en hästsko krabba


Efter fiskfarmen åkte vi in i träskmarken och tittade på stora örnar som de matade med lite kött. Det var kul att få se dem på så nära håll.


Fiskar i farmen


Gustav och Philip var helt slut efter detta och somnade under båtturen så Gabriel fick gå iland själv på en ö för att titta på ytterligare fladdermöss. AC stannade på båten med barnen och läste klart sin bok.

En apa väntar på mat


Efter detta var det lunch ute på fiskfarmen och sedan var turen tyvärr slut och vi blev avsläppta på en rent ut sagt skitvarm strand där det inte gick att vara så vi satt i skuggan och flämtade innan vi och vår packning blev upphämtade av en bil för att köras till hamnen. Gustav frågade hela tiden var mannen var och när vi skulle träffa honom nästa gång ;)

Den varma stranden trippen avslutades vid
Vi köpte på oss lite mat innan vi satte oss på färjan som tog oss över till Georgetown (Penang) och det gick hyffsat smidigt att åka. Vi hade en he rad för oss själva och läste lite böcker och tittade på film. Det regnade på vägen och vi var lite oroliga över att behöva kliva av i spöregn men det löste sig till det bästa och efter att ha tittat på ett par ställen har vi nu tagit in på ett enkelt men rent ställe där vi har ett stort rum i Chinatown. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar