Leta i den här bloggen

måndag 22 april 2013

My Son

My Son
Ute i vacker djungel står det rester av vad som en gång i världen måste varit fantastiska tempel. Dessa byggdes tidigt och det levde människor så sent som 1300-talet här. En del av dem var visst täckta i guld under en period och när man stod där på platsen kunde man verkligen känna att det måste varit en riktigt speciell plats en gång i tiden. Angor Vat liknas de vid och de är byggda under samma period men tyvärr använde VC detta som militärbas under kriget så Amerikanerna bombade sönder dessa fantastiska byggnader och det som finn kvar i dag är de rester som överlevde. Det är ett område på mer än 3 km som dessa stått på eller är utspridda på. Idag är det tre till fyra delar av det hela som man kan se då resten är så söndertrasat och överväxt.

Unesco ruiner


Vi åkte en tidig tur hit ut. Redan klockan fem på morgonen och det var det värt. Först och främst så vad det trevligt att se dagen vakna. Sedan var det inte så varmt och för det tredje så var det väldigt vackert ute på platsen.

Ac, Philip och Britt mitt bland ruinerna
Väl hemma tog vi det lugnt. Promenerade i gamla stan och badade i poolen.
I morgon åker vi ut till en ö som ligger en halvtimme med båt här i från. Cham Island heter den och det ska finnas lite snorkling och så att titta på. Vi kommer att stanna där en natt och sedan får vi se om vi blir kvar här en natt till eller tar oss vidare till Nha Trang lite söder ut.

Gustav och Gabriel


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar