Leta i den här bloggen

måndag 8 april 2013

Kajak och fin snorkling



Nu är det snart dags att tacka denna fina ö för ett par underbara dagar. Utsikten från vårt boende har varit fantastisk och vi är tacksamma över att det varit så bra och fasar lite inför att det nu kommer att resas fortare.





Kjell, Gustav och Britt i kajaken
Vi hyrde oss en kajak idag och paddlade längst ön. Britt och Kjell satte av först och glad och nöjd!paddlade sig runt via Romantic Beach, Blue Lagoon där de åt lunch. De fick se hajar och fin korall bland annat. Vi övriga stannade vid bayen där vi brukar bada och sedan kom Britt till det stället där vi åt lunch. Kjell satt kvar på Long Beach och Gabriel och AC tog sedan kajaken där ifrån tillbaka till Coral Bay. Vi fick också se haj, fin korall och bumperhead parrotfish. De är rätt roliga att se då de för det mesta simmar i grupp och har en mycket stor käke som typ ser ut som löständer.
vacker omgivning
Britt och Kjell hade funderat på att göra en snorklingstur men nu visste de inte längre om det kändes intressant utan de kanske hyr en kajak i morgon igen istället. Fördelen med att paddla själv är ju såklart att man kan stanna var och när man vill samt att man ibland får platserna till sig själv. Det häftiga med dessa stränder är också att hajarna simmar så otroligt nära land att man nästan kan se dem utan att ha snorkeln på sig. Sedan är vattnet fantastsikt fint på sina ställen.

Vi gör oss redo för att lämna tillbaka kajaken.
Till kvällsmat blev det grillbuffé på Shangri La. Nu är det testat men vi går inte dit igen. Det var lite för varmt (inga fläktar) och massor av mygg tyvärr. Maten var heller inte direkt något att skriva hem om även om fisken de grillat var god.

Vi gjorde ett morgondyk i går också vid Temple som är en av de mest kända siterna här. Sikten var fortfarande mycket dålig och det var rätt strömt så det var sådär njutbart att dyka. Nu räcker
det med dykning för denna gång och vi håller tummarna för att de som dyker får bättre sikt snart.

Philip
Vi blir kvar här till på söndag och sedan tar vi tåget från Kota Baru till KL och blir kvar där i två dagar innan vi åker vidare till norra Vietnamn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar