Leta i den här bloggen

måndag 8 april 2013

Glad påsk!



Glad påsk på er! Hoppas att ni njuter av ledighet tillsammans med trevligt sällskap och god mat. Saknar alltid högtider när man är iväg. Konstigt va?! Då tänker man lite extra på er där hemma.

Båtresa
Vi tog ett morgondopp och gick sedan över till Long beach som var helt täckt med sol så det var väldigt varmt. Det känns som att det är närmare 40 grader ibland i solen och det är lustigt att innan man fick barn så brydde man sig inte så mycket om skugga men nu är det ens bästa vän. Det och vatten! Vi tog dock en båttaxi över till nästa ö som ligger mitt emot …Gabriel och AC bodde på denna ö när de var här för fem år sedan och gillade det verkligen. Vi hade tänkt kolla lite boende inför Britt och Kjells ankomst på måndag men det blev en dejavu. Alla boenden var fullbokade då det är påsk och det varit skolledighet här i Malaysia. Efter ett tag gav vi upp och bestämde oss för att titta lite på denna ö innan vi så småningom skulle åka tillbaka till oss. För att komma till det som tidigare kallades ABC (vi bodde där då vi fösrt klev av båten vid Coral bay, alla ställen var fulla där. Gick över til Long becah där alla ställen var fulla för att sedan åka över till … där allt utom ABC var fullt) så var man tvungen att gå en liten djungelpromenad på femton minuter. Stället som vi bodde på har nu bytt namn och renoverats och den glada tjejen i butiken nedanför som bjöd alla kunder på lollypops har tagit över stället och var så stolt över det hela. Det var riktigt roligt att se och vi gladde oss med henne medan hon visade oss runt.
Stannade sedan till på ett lokalt ställe som vi brukade äta på som nu hade bra många fler bord och kunder än då vilket också var roligt att se. Annars var det rätt trevligt att se att det inte är så mycket som förändrats på de fem år som passerat. Läste någon Vagabond artikel om att det inte hänt så mycket här och jag kan verkligen hålla med. Kanske är det så att den exploatering som skett skedde snabbt när den skedde men att det sedan lugnade ner sig?! Vi vet inte om det är så men man känner verkligen igen sig.


Efter lunchen gick vi tillbaka samma väg och vi har nu lovat dyrt och heligt att inte gå genom djungeln igen om vi inte har ordentliga skor på fötterna, helttäckande kläder på Gustav och myggmedel. Gustav såg ut som en prickig korv nu på kvällen och det måste vara från djungelpromenaden då det var en hel del myggor där. De fullkomligt älskar honom.  Han klagar dock inte utan kliar lite och säger att myggmammorna behöver hans blod för sina kommande ungar…



Väl framme från promenaden stannade vi till vid en strand och åt en glass innan vi tog
oss ett dopp. Gabriel snorklade en stund och vi andra lekte på en sarong på stranden. Letade koraller och byggde torn av dem. Helt plötsligt small en kokosnöt ner 30 cm ifrån oss på marken med full kraft och studsade ordentligt en liten bit längre ner. Vi flyttade ner oss snabbt och Gustav undrade såklart vad som hände och vem som hade försökt kasta kokosnöten på oss och varför. Vill inte ens tänka på vad som kunde hänt. Det räcker med olyckor nu!

Detta är hur nära eller långt ifrån kokosnöten föll.

Tog sedan en båttaxi tillbaka till Long beach där en liten flicka med namn Karin lekte på stranden och till Gustavs stora lycka fick han vara med och leka så Gabriel och Gustav blev kvar där ett tag medan Philip och AC gick hem för att ”deala” hotell och duscha. Nu har vi bokat två dubbelrum på Seja. Det är rätt enkelt och inte så barnvänligt men har en fantastiskt fin utsikt över Coral bay. Lyckades dessutom pruta till ett bra pris och det är aldrig fel.

Long Beach

Det blev en sen middag idag men det var det värt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar