Leta i den här bloggen

tisdag 26 mars 2013

Langkawi – Fiskar


Gustav testar glasögon 

Åt lite frukost på stranden i morse innan vi badade. Det är fint det är det.
Perfekt vatten för barn då det är så långgrunt och det är knappt någon som badar. Funderade ett tag på om de andra visste något om vattnet som vi inte visste som maneter eller så men det är ju så att de lokala badar mycket senare och de västerländska turisterna går mest ner för att ta en paus i solandet och doppa sig.

Hittade ett ställe med mycket god mat till lunch och sedan somnade båda pojkarna så Gabriel och AC satte sig på ett bageri och åt varsin glass och njöt av lite air con.

Gurra spanar fiskar

Promenerade sedan bort till Underwater world där vi spanade fiskar. Väckte Gustav med en glass på Donken innan och när AC satte ner pojkarna började en Canadensare prata med henne. Han frågade hur gamla pojkarna var och berättade sedan att han skrev en bok om barnuppfostran. Han berättade att det bästa sättet att fostra barn är att ”spank them a little”. Han undrade hur Av ställde sig till det och AC svarade att det fick stå för honom. Hon kunde inte slå sina pojkar och då blev hon upplyst om att än fanns det hopp för våra barn då de var så små. Ska ni kunna kontrollera dem måste ni slå…Som sagt det får stå för honom. Kommer nog inte att köpa hans bok. Förrutom det visade det sig att han bott femton år i Kina, hade en fabrik där han sydde bebistofflor och bodde strax utanför Tibet i en vacker bergsby tillsammans med tre olika muslimska grenar. Det finaste ställer i Kina enligt honom. Han var sååå pratsjuk och AC är väl inte den snabbaste personen att avsluta ett samtal så Gabriel kom, glassen åts upp och sedan var det dags att gå.



Själva undervattensvärlden uppskattades av hela familjen. Det var en massa olika fiskar där inne i större och mindre akvarium. En del av vägen där inne var uppbyggd lite på samma sätt som Fjärilshuset med träd, stenar osv. Där stod lite fåglar oinspärrade så det var väldigt trevligt att gå runt och titta. Gustav var väldigt fascinerad av hajarna (White och Black tip) medan sälarna var läskiga och man var tvungen att ta på glasrutan både en och två gånger för att vara säker på att de inte kunde komma åt honom.  AC fick sjöhästarna som favoriter. De är så gulliga när de propellar sig fram och sedan är det så roligt att det är hanarna som föder ungarna. Gabriel gillade de riktigt stora fiskarna likt de kinesiska hajfiskarna som var albino. Philip verkade gilla att storebror var glad och sedan var det skönt att sova i air con.

Försökte äta tidig middag och sedan ta ett kvällsbad i solnedgången. Vi lyckades faktiskt! Gustav spanade in en volleybollmatch innan det var dags att gå och sova.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar