Leta i den här bloggen

tisdag 12 mars 2013

Emerald cave 2



Så var det Ann-Chatrines tur att bege sig till Emerald Cave. Även denna morgon var väldigt vacker, lugn och ensam så hon njöt i fulla drag. Hennes reservplan var att simma tillbaka om hon inte orkade paddla men då hon körde rakt igenom en patch med blå maneter ångrade hon sig och beslöt att hon minsann skulle orka vad som än hände. 
Runt hörnan passerade hon sedan två fåglar som bestämde sig för att jaga upp ett fiskstim och såklart hamnade AC mitt i det. Det hade väl varit snyggt att tuppa av för att man blivit knockad av en fisk.  Det blev ett möte med en man som sovit i Emerald Cave. Lite väl tufft men säkert jätte härligt. Tänk att ligga där inne, titta på stjärnorna, höra vågskvalpet och vara helt ensam…
AC är lite mindre tuff är Gabriel och hade rätt hög puls då hon krängde på sig pannlampan och långsamt trevade sig in i grottan. Det kändes lite spöklikt men samtidigt häftigt. Väl framme var det väldigt vackert och på väg ut gjorde hon misstaget att ta till höger vilket gjorde att hon villade bort sig lite grann så håll till vänster.

Inne i Emerald Cave
På väg tillbaka njöt hon bara i fulla drag av att vara ensam och se morgonen vakna till liv.

Gustav och AC parkerar kanoten
Väl tillbaka hjälpte Gustav till att lämna tillbaka kajaken. Sedan morgonbadade vi, lekte lite och badade lite till innan vi gick upp och åt lunch på stället bakom oss en bit upp. Oj vad god maten var. Vi åt varsin fantastisk curry och var mycket belåtna när vi gick där ifrån. Det är lustigt hur viktig maten blir när man är borta.  Sedan blev det glasspaus och lite sömn för grabbarna innan vi badade lite mer.

Väldigt pigg innan sovpaus
Vi tittade på solnedgången som var lika vacker idag och lyssnade sedan in syrsorna medan vi promenerade bort till restaurangen där vi åt lunch. Gustav hann krascha in i ett bord innan vi bestämde oss för att lämna då det var fruktansvärt varmt i restaurangen och rätt gott om myggor. Middagen blev istället på vårt ställe med grillad majs och det vanliga.

Rockringar kan användas till mycket
Sedan blev det krabbjakt på vägen tillbaks till vårt rum. Nu håller vi som bäst på at funderar på om vi ska åka vidare i morgon eller stanna en natt till. På nästa ställe finns det i princip bara en strand och ett par boenden. Ett av dem är Seven Seas…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar