Leta i den här bloggen

tisdag 26 mars 2013

Kho Lipe – Ett paradis?!

Morgonpromenad

Många kallar Kho Lipe för sitt paradis och det kanske är ett paradis. Vi vet inte riktigt vad det är som gör att vi inte tycker att det är ett paradis. Hur kan man inte gilla en ö som är lagom stor, har fina stränder, turkost vatten man kan snorkla i, dykmöjligheter, massagehus, massor av barer och restauranger, pannkakshus, fruktshakar med kokos smak? Kanske är det för att man får så jätte blandade känslor här på ön. 

Vi var här för fyra år sedan och då fanns det inte en massa moppar på ön exempelvis (som inte är så stor). Gatorna över ön som tidigare var stigar är idag asfaltsgator och det fanns en stripp med asfalt när vi var här sist men nu är det i alla riktningar. Det finns hur många affärer som helst och det ligger hotell över allt. Det är visst väldigt lugnt här på ön just nu och det är det nog. Det är väldigt tomt i alla restauranger på dagarna då folk antagligen är ute och dyker eller snorklignsturar.  Kan ni förklara för oss varför vi turister behöver få skjuts från en sida av ön till den andra som det tar max tjugo minuter att gå till? Vi ska vara ryggsäcksresenärer och visst kan man göra det enkelt för sig, visst ska vi skapa arbetstillfällen men jag trodde själva grejen med att vara ryggsäcksressenär var att man skulle bära ryggsäcken själv?!
Gustav med pannkaka och shake...

Alla dessa goda shakes som inte går att motstå. Vet inte hur många vi har druckit. De är fantastiska!!! De kommer i plastglas med sugrör och plastlock som vi surplar i oss på fem minuter och sedan slänger i papperskorgen innan vi köper en till skahe för att man vill testa en annan smak eller fylla på sina vätskedepåer.  Vart tar all plast vägen? Fraktas de någonstans? Finns det en vacker grön liten ö med vit sandstrand och turkost vatten dit alla sopor fraktas och eldas upp eller grävs ner? När vi inhandlade lite kräm till Gustavs sår då han fått av en manet (inget farligt) stod det en uppmanande lapp om att skänka pengar till ön då de har problem att ta hand om sina sopor som jag som turist är med och bidrar till. Nu sitter vi bara och klagar och vilken rätt har vi egentligen att göra det när vi är med och bidrar till Lipes förfall kan man fråga sig. Kanske har man för mycket tid att tänka när man är ute.  Man borde göra något åt detta men frågan är bara hur. Allt börjar väl med en själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar