Leta i den här bloggen

lördag 9 mars 2013

Kho Mook


Kittade för longtail turen till Kho Mook
Vi blev lovade en snorklingsresa till Kho Mook. Så blev det inte riktigt utan vi stannade till på Kho Ngai som såg fantastiskt fint ut. Det är i princip bara en lång vacker sandstrand som är långgrund så perfekt för barn. Vi hade dock valt att inte stanna så ångrade oss lite. Sedan bar det av till Emerald cave där tjugo asiater slängdes i vattnet med flytvästar. Såg riktigt romantiskt ut...
Vi hamnade i en longtailboat som lät som en gräsklippare så Philip fick hörselkåpor på. Asiaterna tyckte han var mycket rolig i sin stora flytväst och rosa kåpor. 
Båten stannade till vid Charlie beach och vi valde att stanna där och bor nu väldigt enkelt i förhållande till vårt förra boende. Hoppas att fläkten funkar i natt...




Medan Gustav sov lunch promenerade vi över till andra sidan ön. Det ska vara en tre km sträcka och gick hyffsat snabbt att gå. Det var lite jobbigt i början att gå igenom gummiskogen då det var så mycket mygg. Både Gustav och AC är som två sockerbitar som bara drar till sig mygg. Gustavs öra har förresten gett med sig nu vilket är skönt.


Långa stranden på andra sidan ön
Det ligger en lång vit sandstrand på andra sidan ön. Vi hade rätt höga förväntningar på denna ö då vi träffat andra som pratat om så vacker vit sand. Det skulle vara som att promenera runt i potatismjöl bland annat men vi håller inte riktigt med. Visst är den väl fin men det är inte direkt en wow-känsla som infinner sig. Lite besvikna är vi allt. Ön är dessutom större och mer bebodd än vi trodde men å andra sidan är det väldigt trevligt att träffa lokalbefolkningen. För övrigt så är ön täckt av gummiträd så vegetationen är väldigt vacker.

Solnedgången är fantastisk på vår sida av ön så vi njöt av att se den gå ner innan vi intog en god curry till middag. Gustav fick en grillad majs till sin stora förtjusning.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar