Leta i den här bloggen

tisdag 5 mars 2013

Tuk Tuk


Gustav i vår Tuk Tuk
Vi suktade lite efter att få köra lite hoj och frågade mest på skämt om man kunde hyra sig en Tuk Tuk och det visade sig att det faktiskt gick att göra så idag hyrde vi oss en Tuk Tuk och körde oss upp till stan Ban Ko Lanta en sväng där det var marknad och massor av folk. Denna stad har tidigare varit en viktig port där Kineser och Araber bytt varor med varandra. Svenska skolan ligger även här i området.

Den snälla elefanten vi kallade Teodor
Pratade om att besöka någon som hade elefanter också och det går att göra här på ön så vi svängde upp där och hade inte allt för höga förhoppningar om att Gustav skulle våga rida då han för tillfället har ett mycket stort motstånd mot alla insekter samt djur som han inte känner till sedan tidigare. Gustav blev dock väldigt glad när vi kom upp till elefanterna och uttryckte spontant att han ville rida när vi kom dit. 
30 minuter på ryggen räckte gott och väl för Gabriel men Gustav hade nog gärna stannat kvar på elefantryggen et bra tag till. Väl nere på marknivå kunde man mata elefanterna med bananer om man ville men det ville Gustav absolut inte göra. Snabeln var läskig så gabriel fick glatt stå där och mata dem ensam. Det var iaf kul att beöket blev så lyckat.

Gustav och Gabriel på elefantryggen

Dags att stiga av
Vi svängde även förbi the Long Beach som är en lång och omtalad strand här på ön. Vi blev inte så imponerade av den men å andra sidan så är oftast inte de längsta stränderna det som vi imponerats av utan karaktärer på stränder. Vi kan dock förstå om man tycker att denna strand är fantastisk. Gustav tyckte att det var en perfekt springstrand och sprang som en tolk. Det gick inte att få stopp på honom.

Gustav på Long Beach
Det var en succé att hyra tuk tuk. Gustav tyckte det var roligt att åka och Gabriel verkade tycka det var roligt att köra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar