Leta i den här bloggen

onsdag 13 mars 2013

Larver på Kradan

Den mysiga djungelpromenaden
I går tog vi oss en promenad över till Sunset beach. Visst låter det mysigt! Det var inte så mysigt...
Det ska vara en promenad som är väldigt enkel på fem minuter. Det kanske tog oss tio minuter att gå och på de tio minuterna så lyckades AC få fjorton myggbett och Gustav var tätt efter. Stranden var smutsig och inte alls så vacker som vi fått för oss. Boendet man passerade förbi såg rätt trist ut och vid det huset bodde tre väldigt agresiva hundar så vi gick tillbaka väldigt snabbt till vårt och badade istället.

Paddlande Gustav
Paddling stod på schemat i morse och Gustav och Gabriel körde glatt på och njöt av varandras sällskap.
Nu på sena eftermiddagen tog vi en promenad längst stranden och Gustav hittade ett härligt träd att leka i och bygga koja under. Han var mycket stolt och byggde väldigt fint och systematiskt och så helt plötsligt hör man ett skrik. Ett sånt där skrik som man vet att nu har något allvarligt hänt. Gabriel stod med kameran i högsta hugg och fotade en Kingfisher så insåg först inte allvaret men sedan tog det fart. Gustav drog sina fingrar upp och ned över kroppen och vi fattade först ingenting men sedan såg vi att han hade fullt med små små taggar över fingarna på båda händerna. Det såg ut ungefär som de där kaktusarna som har små små vita taggar över hela sig. Vet inte om ni testade att sätta fingrarna på dem som små men det gjorde vi och resultatet blir väl likvärdigt. Snabbt och effektivt plockade vi dock bort taggarna och frågade sedan Gustav vart exakt han tagit med fingrarna. Han visade oss en stor koloni med larver som antagligen ska bli vackra fjärilar en dag. AC målade upp bilder i huvudet om gift osv men försökte hålla huvudet kallt. Gabriel var smart och fotade larverna och sedan frågade vi ett par lokala om dessa larver och det ska inte vara något farligt men lite annorlunda upplevelse blev det.

Phille och Ac hänger i hängmattan

De som arbetar här kan tyckas väldigt trötta och jag håller helt med men jag kan förstå dem också. Tänk att vara på denna lilla ö dag ut och dag in. Visst skulle väl du också tröttna. Försöker tänka mig in i deras skor när jag inte förstår varför jag får ett leende vid frukost.

Det är härligt att springa i lågvattnet

Gustav tycker att det är dags att hitta ett nytt hem i morgon. Han vill ha flytvästen på sig och åka båt så kanske beger vi oss till Kho Lipe. Vi har dock haft väldigt fina dagar här på denna lilla lugna ö.

1 kommentar:

  1. Hej!

    Vi blir lite avundsjuka när vi ser er njuta av bad och sol. Här är det minus 20 grader när vi vaknar och snön ligger kvar. Å andra sidan slipper vi problemet med myggor. I fjol badade Birgitta i Vänern den 23 mars när det var värmebölja men i år lär det dröja innan isen försvinner.

    Hälsningar
    Christer & Birgitta

    SvaraRadera