Leta i den här bloggen

lördag 9 mars 2013

Emerald Cave


Öppningen till Emerald Cave
Gabriel begav sig iväg vid sjutiden och hyrde sig en kajak för att paddla runt bejen och in i Emerald cave. Det är det som denna ö mest är känd för.  För att undvika stora turistflockar är det ett bra sätt att ta sig dit i kajak vid en mycket tidig tid eller sen tid. Själva grejen är ju att få ha grottan för sig själv.
Det är max 30 minuters paddling enkel väg i lugnt vatten så det är en mycket trevlig paddeltur. Sedan kommer du fram till grottan som är uppskyltad. Lite läskigt att bege sig in ensam och i mörkret är det och vågorna låter rätt mycket när du paddlar in då det blir som ett eko. men så länge du håller dig till vänster hela tiden så är det ingen fara. Man ska anpassa sin tid på dygnet också efter tidvattnet. Du blir belönad med att komma in till en liten sandstrand och grönt vatten.  Gabriel hade njutit i fulla drag och under tiden avnjöt resten av familjen sin frukost och lekte lite med bilar.

Stranden i Emerald Cave för sig själv
Gustav lämnade sedan stolt tillbaka kajaken tillsammans med AC när Gabriel kom tillbaka. Det var visst väldigt roligt.

Gustav är redo för take off

Resten av dagen spenderades med att bada, ta det lite lugnt och bada lite mer.

Den vackra solnedgången

Nu på kvällen åt vi middag längst ner på stranden vid ett berg där man kan se solnedgången från en klippa. Det är fina berg runt hörnet också så vi tänkte att det kunde vara trevligt. Tyvärr så tyckte myggen också det så det var inte så njutbart som vi hoppats.

Promenaden tillbaka till vårt rum som förövrigt är helt okej med fungerande fläkt. Tittade vi på krabbor som kämpade sig upp på stranden och pratade stjärnor. Polstjärnan har Gustav lärt sig nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar