Leta i den här bloggen

tisdag 5 mars 2013

Sista dagarna på Kho Lanta

Gustav i poolen
Det skulle varit sista dagen vi var kvar i går men då vi kände oss lite trötta och pojkarna vaknade lite väl tidigt och sov lite lite på dagen känns det skönt att få packa i lugn och ro nu och sedan få sova ut. Istället beslutade vi oss för att åka vidare till Kho Mook på onsdag istället. Det verkar som att det finns två sätt att ta sig. Antingen via speedboat eller en snorklingstur och då man ändå kommer fram liknande tid tänkte vi att snorklingen kan bli ett plus.

Stranden vid lågvatten
Kanske tycker även Gustav att det är lite roligt att bada. Vad Philip tycker lär vi få veta under turen.
(Det blir mycket här i dagboken om Gustav och lite mindre om Philip och det beror delvis på att han mer eller mindre bara åker med. Gustav tycker och kräver lite mer emellanåt. Det händer dock en massa saker med Philip just nu. Han har börjat resa sig upp på alla fyra och visar en otroligt envis och stark personlighet. Han ska absolut äta själv och kan detta med att vrida upp volymen om han inte får uppmärksamhet).

Promenad längst stranden
De två sista dagarna spenderades i poolen, i havet och på favvorestaurangen. Vi tog oss ytterligare lite längre bort på stranden och hittade ett annat mysigt ställe som hette Fisherman's cottages. Lite enklare ställe med mycket charm.

Drickapaus
Vi är dock väldigt nöjda med det stället vi har bott på och vi har haft några riktigt trevliga och lugna dagar här. Gustav har njutit av poolen och det är väl bra det för det blir nog inget mer poolande på ett tag :) Utanför hotellet ligger en liten restaurang på höger sida. Den äldre mannen i denna restaurang bakar allt bröd själv och är mycket stolt över det så det är mer eller mindre överbefolkat på morgonen med Fransmän bland annat som vill äta nybakade croissants. Går du lite längre upp ligger det en annan charmig restaurang på höger sida som är lokal och också värt ett besök om det inte är för varmt och vindstilla ute.

Härligt med sand
Det som har varit negativt med detta ställe är att det emellanåt kommer in brännmaneter så man måste hålla lite koll i vattnet. Detta sker då och då med lågvattnet.

Gustav berättar för Philip att sanden inte är ätbar
Gustav har fått ett bett på örat  så just nu ser han ut som att han brottats hela sitt liv. Vi hoppas att det lägger sig till i morgon. Antihistaminer hade nog varit smart att ha nerpackade!

Båt i solnedgången



2 kommentarer:

  1. Hej!

    Kul att ni delar med er av era upplevelser tillsammans med grabbarna. Ni verkar ha det bra och vi ser fram emot fortsättningen på er reseberättelse.

    Hälsningar
    Christer & Birgitta

    SvaraRadera
  2. Är så härligt att få läsa om era dagar och se bilder på er och fina killarna. Längtar ihjäl oss efter er men känns nästan som vi är med på en hörna när ni skriver så detaljerat om vad ni gör! Känns fint=) Vi är tillbaka hemma efter en trevlig och skön vecka på Lanzarote. Haft det jätteskönt och mysigt trots blandat väder. Hoppas ni har det fortsatt bra och har landat fint på Koh Mook! Ser fram emot att höra mer om era äventyr!

    Massor med kramar och pussar från Tjärsta gänget

    SvaraRadera