Leta i den här bloggen

onsdag 13 mars 2013

Kho Kradan


Lite beachhäng på Kho Mook
Vi vaknade hyffsat tidigt och tog ett morgondopp och lekte i sanden innan vi gick upp till restaurangen vi ätit på dagen innan. Tyvärr var maten alldeles för stark denna gång och besvikelsen var stor men inte så mycket att hänga läpp över. Konstigt att maten blir så viktig när man är iväg och att man helt plötsligt blivit en matkritiker och shakebetygsättare.

Longtailbåt
Longtailbåten hämtade oss vid halv ett och det var en mycket lugn och mysig båtresa över till Kho Kradan på max 30 minuter. Vi möttes av turkost vatten och en massa båtar med Asiatiska snorklare som simmade sämre än Gustav i sina flytvästar. Boende hade vi inte bokat men det blev inte Seven Seas utan vi fick ett rum på Kradan beach resort och i jämförelse med stället innan så är rummet jättestort och Gustav och Philip njuter i fulla drag av att sitta nakenfis på golvet med sina leksaker.

Lågvatten
Denna ö är väldigt lugn. Det finns i princip bara en lång strand där det blir hög och lågvatten så på eftermiddagarna spelar vi fotboll ute på den leriga delen av stranden som påminner något om Salta öknen (varför ska man hitta liknelser med annat vet jag inte…). Vattnet är som sagt väldigt turkost och longtailbåtarna gör sig lite extra vackra här i vattnet. Vissa av gästerna verkar stanna länge och andra kommer bara över dagen. Det kommer en hel del båtar med snorklare mellan tolv och två men sedan är det väldigt lugnt och skönt. Hade man inte haft barn hade man kanske klättrat på väggarna men nu med barn så är lugnet väldigt skönt. Vi äter långa frukostar, badar, spelar boll och latar oss i hängmatta. Maten här är riktigt kass och dyr i jämförelse med det vi ätit tidigare men allt går ner med en god shake ;)

Kvällsdopp
Det var lite mysigt att paddla kanot på Kho Mook så vi har passat på att paddlla även på denna sida till Gustavs stora förtjusning. Då vattnet är så klart kan han spana fiskar då han inte paddlar.

Fina killarna i solnedgång


Vi blir här i två nätter till innan vi beger oss till Kho Lipe och sedan in i Malaysia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar