Leta i den här bloggen

fredag 1 mars 2013

Phi Phi, gräver det sin egen grav?


Det regnade som utlovat i morse men vi åkte tappert ut till det omtalade Kho Phi Phi som ska vara så fantastiskt vackert. Gabriel var på Phi Phi för femton år sedan (ja man börjar bli lite gammal) och det har förändrats en del sedan dess. Vi blev förvarnade innan vi kom ut och det är verkligen bebyggt och allt som man som turist kan tänkas vilja göra går att göra här. Perfekt ö för dig som vill parta hela natten lång. Passar oss perfekt ;). Allt detta skapar en massa dubbla känslor då man blir irriterad på att turismen kan förstöra något så fantastiskt fint som det en gång måste ha varit. Man kan ana det på samma sätt som hos en äldre dam som i sin ungdom måste varit en riktig skönhet. När solen sticker fram så blir vattnet grönt, bergen sticker upp runt omkring och sanden är rätt fin under allt skräp. Vi kan dock inte säga så mycket, vi är inte bättre än någon annan då vi står här med vårt pick och pack och vill ta del av den omtalade skönheten.




Vi tog oss ut med en färja och det fungerade bra med pojkarna. Bekvämt men kallt då de har en förmåga att dra på ordentligt med AC. Efter en lång promenad på denna lilla ö hittade vi ett enklare boende som får duga för de dagar vi blir här.



Tog oss sedan ner till stranden ... där det var lågvatten men det gick att bada iaf bara man gick en bit ut. Då det hade regnat på rätt bra så var det rätt mulet men vi lyckades bränna oss lite ändå. Hittade ett mysigt lokalt äteri och satte oss där och åt smarriga Thailändska rätter som stekt ris och curry.
Philip var mycket populär hos tanten i restaurangen. Här blir vi nog stammisar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar