Leta i den här bloggen

tisdag 5 mars 2013

Kho Lanta, Svenskön




Kho Phi Phi

Vi gjorde oss redo i morse och tog oss sedan ner till stranden. Solen sken och himlen var blå så vi ångrade nästan att vi skulle lämna Phi Phi idag. Badade, sa adjö till tanten och packade sedan ihop oss och tog oss ner till båten.

Kho Phi Phi

Kho Phi Phi


Gult är Gustavs favoritfärg


Vad ser Gustav i horisonten?


Innan vi satte oss på båten hade vi lite smått pratat om vart på ön vi ville ta vägen och väl på båten befann sig även smarta hotellkrängare. Vanligtvis brukar vi inte följa med dessa men erbjudandet man fick lät bra så med en viss skeptism (det kommer inte att vara så fint som på bilderna, det kommer att ligga helt off, det kommer att bli dyrare än vi tror) baxade vi oss in i deras bil efter båtresan och blev körda till Blue Andaman Lanta Resort. Det är väldigt smart att göra på detta sätt då hotellpriserna på Phi Phi är lite högre och erbjudandet du då får på båten låter nästan för bra för att vara sant. Det är svårt att inte nappa och hatten av för dem.

Båten över till Lanta
Självklart var det en Svensk som tog emot oss när vi kom fram. Han var en sjukpensionär från Göteborg som nu spenderade tre månader i Sverige varje år och resten i Thailand. Vad han sysslar med på ön? Han är eldkonstnär. Kanske ska man försöka sig på en ny karriär?!

Blue Andaman Lanta Resort
Vi har hittat ett mycket bra boende för 1000 bath och det är lite semesteranläggning över det hela. Stället har swimmingpool till Gustavs stora glädje och ligger precis vid havet. Stranden heter Hat Khlong Kong och har en rätt stenig men fin strand. Kanske inte den mest barnvänliga stranden men om man går ut från hotellet ner på stranden till vänster i tio minuter så har man en lite mer barnvänlig del. Vi har dock hängt vid poolen hela eftermiddagen, testat hotellets mat och de har en mycket god gul curry. Vi har även presenterat oss för grannen genom att hoppa i sängen till hennes stora förtjusning så hon var tvungen att komma och knacka på för att vi störde så mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar