Leta i den här bloggen

fredag 1 mars 2013

Staden som aldrig sover





Efter intagen frukost på hotellet tänkte vi besöka floden men då vi insåg att det skulle bli så varmt och att pojkarna inte skulle ha så mycket behållning av det gick vi istället och köpte oss tågbiljetter som ska ta oss ner till Suratani. Tanken är att vi ska ta oss ner till Ao Nang och bada lite så att framför allt Gustav får chans att acklimatisera sig. Det blev dock inte riktigt som vi tänkt oss då alla AC biljetter var slut så nu ska vi åka natt-tåg i fläkt-kupé och håller tummarna för att det inte blir för varmt och myggigt.

Vi besökte en park bakom 21 Shoppingcenter med en stor sjö i mitten och både gångbana och cyckelbana runt om sjön. Det kändes renande att vandra runt i den vackra parken. Det fanns dessutom en liten lekpark där man kunde gunga och åka ruschkana vilket uppskattades mycket av oss alla. Att vattenspridarna var igång var även det en succé och både Gustav och Gabriel blev blöta av all lek.
I parken både även en ganska stor ödla som såg ut lite som en varan men den blev skrämd av AC som hoppade till när hon fick syn på den.


På kvällen bestämde vi oss för att inte ta med vagnen då vi skulle bort mot en kvällsmarknad och det mest berömda shopping-centret MKB men det var helt klart en miss. Gustav somnade halvvägs dit och han blir rätt tung när han sover. Vi kände oss som två riktiga dumskallar som knatade omkring med honom i famnen utan att kunna lägga honom ifrån oss. Dessutom hade vi missat att ta med en extra bärsele då vi först hade pratat om att ta med vagnen…
Trafiken är som sagt rätt intensiv och det var så mycket folk och Gustav blev bara tyngre och tyngre. Väl framme vid shoppingcentret var det fullt med folk då det var någon kickboxningstävling utanför med kvinnor och män som hade någon stor tävling.
Efter mycket om och men lyckades vi skaka liv i Gustav och efter att vi ätit lite mat och fyllt på vätskadepåerna så bestämde vi oss för att ta oss hem med skytrain igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar