Leta i den här bloggen

tisdag 26 mars 2013

Kho Lipe



God Morgon!
Vilken fantastiskt fin start på dagen vi fick. Alla fyra vaknade tidigt så vi gick upp och mötte den vackra soluppgången. Det är rätt speciellt att möta solen här och hade man varit en Yogaperson hade detta varit ”the place” att utöva detta på. Det är en sådan lugn över ön. För oss har det varit väldigt skönt och bra.

Det sägs att det behövs tre veckor för en person att komma ner i varv och kanske är det det som hänt här eller så är det bara lugnet på ön. Vi kommer helt klart att sakna detta ställe.

Philip njuter av lugnet 
Härliga morgonkramen

Vi njöt av den sista frukosten i ottan. Badade sedan hela morgonen innan en speedbåt kom och hämtade upp oss och ett par andra par. Båten hade tre stora motorer som Gustav spanade in innan han flydde in i filmens värld. Det var en trevlig båttur som Philip sov sig igenom medan vi andra tittade på de ståtliga öar vi åkte förbi. Vi talade om att stanna på Kho Bulong och det såg väldigt trevligt ut det också men det får bli en annan gång. Skönt att inte stressa.

Strandpromenad på Lipe
Kho Lipe tog emot oss med strålande sol, blå himmel och det otroligt vackra turkosa vattnet. Vi stannade vid Pattaya beach där alla båtar utgår ifrån och steg i land i den pudervita sanden. Man får säga vad man vill men sanden där är fin.
Sedan satte AC och pojkarna sig på Pancace House 2 och åt jordgubbspannkaka och jordgubbs-shake enligt Gustavs önskan. Philip börjar få smak på mat och åt mer eller mindre halva Gabriels portion med stekt ris medan Gabriel var iväg och letade boende.
Nu bor vi i en helt okej bungalow hos en lokal ”sea gypsie” . Coco Beach på Sunrice beach och för åtta år sedan hade familjen som driver detta guesthouse endast tre bambuhyddor som de hyrde ut till turisten. Idag har de tre olika varianter, totalt tjugo stycken och en restaurang. Det lönade sig att inte sälja av marken till den vita mannen denna gång. Hoppas att ön överlever och att denna familjs företag får växa i lagom takt.

Mera promenerande
Kvällens mat intogs på ett närliggande guesthouse nere vid vattnet. Gustav var helt slut och nu har han äntligen somnat vilket även vi snart ska göra. Ska bara kolla in stjärnhimlen först! Som Gustav säger; Stjärnorna är mina vänner, de följer alltid med mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar