Leta i den här bloggen

måndag 30 januari 2017

Monteverde

Det var kulle upp och kulle ner och milslång utsikt. Vackert men rumpan känns i dag. Vi har skumpat på så mycket grusväg att man nästan skakar när man går utan att sitta i bilen.

Vacker utsikt längst vägen
Det är kallt, blåsigt och regnigt här så i dag åkte jackan och mössan på. Det är som en dålig svensk sommar då solen tittar fram då och då. Vi är alla rosiga i ansiktet och det beror inte på solen.

Promenad till Rio Celeste
Vi åkte först till vattenfallet Rio Celeste och det var ett mycket vackert vattenfall men innan vi kom dit kändes det som att man aldrig skulle komma fram och vi såg inte en enda turistbil så vi trodde tokigt nog att vi skulle ha stället till oss själva. Vi skumpade på sjukt mycket grusväg och alla som passerade oss satt på en cross. Väl framme stod det turistbuss efter turistbuss efter turistbuss. Vår rekommendation; Åk inte dit en söndag. Ska du dit en söndag så åk upp dit, sov över så att du kan gå in tidigt. Alternativt kom precis innan de stänger klockan två för då har de flesta turister redan dragit.
Det kostar 14 dollar för vuxen att gå in och 5 för barn. Som hittat...

Celeste
Vattnet i vattenfallet var blått likt munvatten. Det är såklart mineraler som gör att det ser så ut men det var rätt häftigt att se. Man kan inte bada i vattnet och de har vakter som vaktar så man inte hoppar i.

Vattnet med mineraler eller är det skölj för munnen?

Philip och Gustav pinnar på i skogen!

Gustav och Philip gick på duktigt och denna promenad är likt de flesta i Costa Rica mycket väl omhändertagen. Du kan inte gå här med barnvagn eller rullstol men du kan lätt klara promenaden med ett par extra kilon på magen. Naturen är väldigt vacker och man tänkte lite på Tarzan då man såg en del härliga lijaner men också på småtomtar då skogen var så trolsk.

Kjell och Britt påväg till vattenfallet Celeste.
Gustav och Philip vid Celeste's blåa vatten
Efter promenaden skumpade vi vidare på de härliga grusvägarna. Utsikten mycket vacker och till slut kom vi till Monteverde som det också kändes som att vi for ensamma till. Väl framme kryllade det av turistbussar, uppbokade boenden, restauranger och mer grusväg. Det var visst så att National Geographic satte denna plats på kartan då de skrev om en vacker fågel som finns här och det började dra hit turister. Det gillade inte de boende här så de har aktivt jobbat för att ha sina grusvägar kvar då det kanske kan skrämma bort en del turister. Det verkar inte fungera jättebra måste vi säga.

När vi kom fram blåste det ordentligt och regnade. Vi hittade ett billigt boende som inte är mer än två rum. Vi åt lite mat och sedan var det sovdags.

Monteverde

Gustav och Kjell i ett härligt träd
I dag har det fortsatt att blåsa och regna och varit rätt kallt som sagt men vi tog oss till Monte cloudforest och gick runt för att se på fåglar och andra djur som ska finnas där. Det finns ett par olika promenader att gå. Även detta uppbyggt på ett bra sätt så att det är enkelt att gå. Vi gick 6 km i fin skog och tittade på höga träd, dimmig utsikt och såg ett par fåglar som gömde sig i kylan.

Promenad i Monteverde Cloudforest
Vattenfallet i parken; Gabriel, Britt och Kjell
Gustav på språng



När vi kom ut ur parken så såg vi de mest intressanta fåglarna och hade det varit för dem hade vi inte behövt gå in i parken. Det var vackra kolibri, Tukan och en Grön orm. Naturen var dock vacker och Gustav utbrast att han minsann inte tänker titta på ett jävla vattenfall till utan då åker han hem. Oj vad kul han kommer att tycka att det är i morgon då vi antagligen kommer att se ytterligare vattenfall.

Kolibri


Mini Tukan
Väl tillbaka i byn köpte vi kyckling och åt sen lunch / tidig middag.  Det fortsätter att blåsa och regna och i morgon ska det vara samma visa.

Vi funderar på om vi ska åka zipline i morgon. Hur som så åker vi nog vidare mot kusten innan det är dags att lämna tillbaka bilen. Så bortskämd man blivit av att ha sitt eget fordon. Det är ett perfekt sätt att ta sig runt i Costa Rica.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar