Leta i den här bloggen

lördag 7 januari 2017

(5/1-17) Vackra stränder och turkost vatten



Denna morgon spenderades på en av öns vackra stränder; Playa Ejecutiva med turkost vatten och vackra strand. Gustav snorklade med Gabriel och Philip spelade tennis med AC.

Playa Ejecutiva

Vi tittade på de fina pelikanerna som nog hade gjort en ornitolog grön av avund och tittade även på vackra stora spindlar som mumsade på gräshoppa i sitt nät på vägen till vårt hotell.

Philip i det härliga vattnet
Eftermiddagen spenderades på Playa Larga då den ligger nära och är väldigt vacker. Det är väldigt få människor på stranden och det går fint att snorkla. Lågvatten på morgonen och på sena eftermiddagen kommer högvattnet. I dag hade det kommit två båtar som såg strandade ut. De levererade en massa matvaror och väntade sedan in högvattnet för att kunna ta sig tillbaka till Panama City. Förutom dessa två båtar så ligger en gammal och urblåst båt som måste vara en del av det stora hotellkomplexets tragiska historia. Det ser ut som att det varit ett mycket fint hotellkomplex en gång i tiden och läser man på om det så verkar det vara många celibriteter som en gång bott här. På 70 och 80-talet var detta hit de rika och vackra skulle ta sig. De som jobbade var klädda i taxidos säger de som jobbar på ön. Sedan skulle hotellet säljas och mitt i allt så dog ägaren i en flygkrash (han hade visst inte helt rent mjöl i påsen utan vitt mjöl).  De som jobbade med säkerheten på hotellet hade slutat arbeta för hotellet så det var fritt fram för pirater att länsa hotellet och i dag är det endast ett skal som inte går att sälja. Det är mycket mark men någon måste ju också ta hand om spökhotellet. Känns mycket sorgligt. Det var rätt många som en gång jobbade där också och då de flyttat vidare för att jobba någon annanstans står även deras boenden toma och förfallna. Nåväl, vi gissar på att vi inte hade fått vara på denna vackra strand om hotellet stått kvar i sin prakt så det kanske är tur i oturen... Förutom spökhotellet och de andra hotellen så ligger det en del fina hus som rika Panama City personer äger och tar sig till på helgerna och ledigheter för att njuta av de fina vatten och öarna runt omkring. Många hus på ön är dock till salu.

Flygplatsen på ön för småplan
Det känns som att hotellen som är på ön lever kvar lite i den historiska glansen och tar därför fortfarande mycket bra betalt men för ingenting. De tar bra betalt för allt. Känns som att allt kostar 3,50 dollar i matbutiken En limpa bröd och mjölk gick på 7 dollar. Som hittat!

När vi kom tillbaka till vårt hotell efter solnedgång så fanns det inget vatten. En vattentank hade gått sönder så vi har nu flera hinkar fulla med vatten att tvätta oss med.
Spännande för Gustav och Philip som inte förstod vad man skulle göra om man behövde gå på toaletter och det inte fanns vatten...

Hade vi varit här innan tiden med barn hade vi kanske åkt ut hit men gått runt ön första dagen (ingen går, alla åker golfbil) testat stränderna, tagit en snorklingstur och dragit här ifrån. Inte för att detta ställe inte är något att ha utan för att vi alltid hade så bråttom och ville se så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Tiderna förändras som sagt. Vi har blivit mer bekväma och har inte lika bråttom.

Gabriel har blivit förkyld. Vi tror att det är aircondition. Man brukar inte må så bra utav det. Alla bakterier i rummet känns endast som att de dras runt. Vår teori är också att temperaturen ska ligga på 26 grader. Inte under, då blir man sjuk.

Vi är dock glada trots förkylning och vattenbrist. Vem kan klaga med turkost vatten, en god shake eller dricka och att vara tillsammans?! Ingen!!!

Gabriel och AC
Nu blir det middag och sedan ska vi läsa mer Tsaksiki.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar