Leta i den här bloggen

måndag 2 januari 2017

Resan till Panama

Vi satte av tidigt hemifrån och snälla Göran (morfar) åkte med oss ut till flygplatsen och lämnade av bilen hemma till hyresgästerna. Tack snälla pappa!

Vi har det rätt bekvämt på planet med plattorna
Resan till Panama var lång men gick väldigt bra. Vi hade två mellanlandningar. Den första i London och den andra i Miami. Vi blev försenade till London då det var ordentlig dimma men lyckades komma med planet till Miami. Man blev ordentligt utfrågad vad man skulle göra i Central Amerika i tre månader och folk verkar tycka att det är lite konstigt. Kanske inte helt vanligt men antagligen inte helt ovanligt heller (kanske ser den rutinerade knarksmugglaren ut som vi...) Gustav och Philip kändes rutinerade och lätt-fogliga men det kanske var för att de hade tillgång till tv på planet mellan London och Miami och blev upp-passade med en massa godsaker av trevliga flygvärdinnor.

 Flyget mellan Stockholm och London sov de mest och detsamma på Miami-Panama flyget. Det jobbiga med en massa mellanlandningar är alla säkerhetskontroller man ska igenom och det är ganska ofta man blir irriterad på hur sjukt oeffektivt det är. Gustav hade ett par bra förslag på varje ställa ang hur det kunde förbättras och det är rätt kul att höra hur han ifrågasätter saker som man själv inte reflekterat över. Gustav; Vad gör de mamma? De står mest och tittar. AC; Ja det är deras jobb. Gustav; Att stå och titta? AC; Ja, de kollar ju så att du uppför dig och att du inte har en massa olagliga och farliga saker i väskan eller på dig. Gustav; Bra jobb, att få betalt för att stå och titta. Man måste kunna se arg ut också... (Hm, kanske förenklade deras arbete lite, förlåt mig).

Pokemon korten är grymma som sällskap

Väl framme i Panama var Philip orolig för vårt baggage. Hade de kommit med alla flyg. Hur flyttar de väskorna mellan planen? Så det tog vi reda på och prata om. Vilken glädje han visade när väskorna faktiskt låg på bandet när vi kom ut i bagage-hallen. Vi övriga kände samma sak men hade inte känt samma oro.
Nu för tiden har Gabriel och AC blivit rätt lata och bekväma så vi tog oss en taxi från flygplatsen till vårt hotell (kostnad mellan 25-30 dollar). Det var mycket trötta pojkar som somnade direkt på kudden denna kväll och det blev inget nyårsfirande för oss.

Härligt att få somna i en skön säng efter lång flygtid.
Vi spanade lite på de höga byggnaderna och färglada kasinot innan hela fam somnade och sov gott!

Gott nytt år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar