Leta i den här bloggen

lördag 7 januari 2017

(4/1-17) Pearl Island (Isla Contado)

Vi förflyttade oss till ett annat hotell på gatan för ett par hundralappar mindre då vi ändå bara ska stanna en natt till.  Vi ville gärna ha någonstans vi kunde lämna extra bagaget också när vi åker iväg. Vi hade från början tänkt att vi skulle ta oss vidare till Santa Catalina men ångrade oss och fick ett infall och bokade spontant in oss på en resa till Isla Contado. Det är en och en halv timmes båtresa utanför Panama City. Inte så prisvärt men kändes ändå lockande då det skulle vara så vackert. Kostnaden är som att åka på charter i Sverige så vad tusan hände med att leva snålt?

Gustav spanar ut över horisonten
Innan vi åkte ut till ön spenderade vi iaf en dag till i Panama City. Det blev lite bad i poolen innan vi byte hotell och sedan tog vi en promenad på stan. Det var stor skillnad kontra första dagen då vi mer eller mindre hade staden till oss själva. Nu var det ett myller vilket är rätt charming på sitt sätt. Det kan lätt bli spöklikt när man har staden för sig själv. Som om alla vet något som du inte vet...

Glassbil och taxi
Vi gick upp i de lyxigare kvarteren längst vattnet och än en gång blev man påmind om hur olika lott i livet man kan ha. Det finns ganska mycket pengar här och man kan verkligen sätta på sig skyddslappar om man vill och undvika allt ledsamt och fattigt om man vill. I ena ändan av staden bor de med cash och hemhjälp, i andra ändan bor de som hoppas kunna få fram mat på bordet och ha ett tak över huvudet.
Philip och Gabriel med skyskraporna i bakgrunden
Panama är inte billigt. Det hade vi inte räknat med heller. Kostnaden är typ samma som hemma. Det är dock roligt med något annat än Asien som vi ofta dras tillbaka till när det är dags för semester. Att lära sig spanska går inte så bra. Om man försöker så svarar någon i rasande tempo så man är totalt bortdribblad men det är roligt att försöka och det verkar uppskattas ibland.

Gustav utmanar sin mamma som antar utmaningen och klarar det galant
På onsdagen klev vi upp tidigt och tog en taxi bort till hamnen där vi tog en båt ut till Isla Contado. Det var en fin tur ut och roligt att få se alla skyskraporna från vattnet. Väldigt vacker färg på vattnet också även om det nog inte var så rent.

Vackra Isla Contado
Gustav och Philip läste böcker på resan och sista biten blev Philip åksjuk och var inte så kaxig. Nu är han tillräckligt stor för att kunna tala o matt han mår illa iaf.

Väl framme så hade vi förbokat ett hotell och så klart ville de höja priset när vi kom och vi vägrade gå med på det så efter mycket arga meningar så lämnade vi hotellet och hittade ett annat mycket enkelt ställe för de nätta 70 dollar per natt... Det kostar att ligga på topp. Vårt rum har kallvatten, två sängar, en byrå, kylskåp och tv men är helt ok. Söta små myror har vi som tittar till oss också. Det går absolut ingen nöd på oss men är inte värt 70 dollar. Stranden nedanför är dock väldigt vacker med turkost vatten, vita stränder och kokspalmer så det väger in. Alla kör omkring med golfbilar och de som har hus på ön måste ha en del deg på hög. 

Playa Larga
Vi spenderade hela dagen på stranden Playa Larga efter lunchen och snorklade och spelade strandtennis. Mycket härligt och otroligt vackert! Kvällen avslutades med en promenad och middag på var altan då vi alla var så trötta.

Kvällspromenaden!
Gustav vill skicka med ett boktips också till läsesugna: Tsaksiki och Olivkriget. Den kommer att vara färdigläst mycket snart och är superbra tycker Gustav som skrattar högt åt söta Tsaksiki. Undrar hur många gånger vi kommer att läsa den boken innan vi är hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar