Leta i den här bloggen

onsdag 25 januari 2017

Cahuita

Gustav var bra sugen på att ta hem denna lilla sötnos som husdjur

Den trivdes mycket bra på Britt!
Vi åkte inte långt denna gång utan satt endast 45 min på den lokala bussen. Det var varmt när vi åkte och kom fram till Cahuita. Britt, AC och pojkarna satt och spelade Svarte Petter på busshållplatsen medan Gabriel och Kjell letade boende. De hittade ett enkelt men trevligt ställe vid vattnet och utsikten har varit helt fantastisk. Stället heter Spencer Seaside och kostar endast 28 dollar natten, kan varmt rekommenderas för de som söker något rent och enkelt.

Gabriel och Gustav snorklade utanför boendet
Gustav i nationalparken med egenfångad kokosnön

Det kändes lite dött här i jämförelsevis med Puerto Viejo. Som om storhetsdagarna passerat. Vi vet inte varför men flera hotell står toma och stängda sedan länge. En lekpark är helt förfallen och på kvällen är gästerna få i restaurangerna. Kanske åker de flesta hit med buss från Puerto över dagen eller går in i andra entrén i parken. Vi är iaf få som övernattar här och det är synd då det är rätt trevligt och denna park bör man inte ge en miss. Dels för att det är så enkelt att gå, dels för att man kommer så nära djuren här och dels för att man kan bada.


Gabriel och Britt vid gamla oljeuttaget som endast innehåller sötvatten. Det utvanns aldrig olja.

Udden ute i nationalparken
De som bor här är stolta och hävdar att det var här de första Afro-Carribean invånarna flyttade när de kom till Costa Rica för att bygga järnväg och jobba på bananplantagerna. De flesta har påbrå från Jamaica.

Promenaden med guide som var toppen! Han var kunnig och lärde oss hur man skulle se saker i djungeln.
Giftig Yellow Long Lashes Wiper
Vi hyrde en guide i går och gick ett par km. Vi såg sengångare, apor, kajmaner, leguaner, ormar, tapirer, tvättbjörnar, näsapor olika insekter osv. Det var en duktig guide som hette Richard och han berättade att varje år tappar de ca en meter strand här och i Limon norr över där får de en meter strand varje år. När jordskalvet/vulkanutbrottet ägde rum 2010 så tappade de ca 300 meter strand. Det är mycket!!!
Orm i skogen!


Vacker örn!



Tvättbjörn


Efter turen med guiden badade vi på en trevlig del av stranden och strax innan vi skulle gå där ifrån så kom det en mamma tvättbjörn och hennes två ungar och snodde vår matpåse. Som tur var var Kjell vaken (vi andra hann inte se något) och tog tillbaka matpåsen. De kom dock tillbaka en gång till och försökte ta mat. De är fina men ser ut som att de klätt ut sig med sina masker. Kanske kom inspirationen till Batman från dem?!

Britt och Philip i nationalparken

Tidigt i morse gick AC och Gabriel hela vändan i parken och såg både det ena och det andra. Gabriel var mycket nöjd då han lyckades spana orm själv utan guide och de andra turgrupperna sprang bara förbi den gula långögonfrans wipern. Den är alldeles gul och är ca 30 cm lång. Vet man inte vad man ska titta efter så ser man den dock inte... Det skulle kunna vara en blomma eller en svamp.

I nationalparken

Gabriel har sådant tålamod när det kommer till djur. AC tröttnar om det är för många mygg som äter på henne eller om djuren gömmer sig för länge. Då börjar hon studera turister istället, gissar nationaliteter samt studerar de inhemska och gissar deras påbrå. De är vackra och mixen av Carribean, Europeiskt och Indianskt är mycket spännade. Jimmy Åkesson skulle bli nervös av all blandning här...

Gabriel i nationalparken

Annars har vi tagit det rätt lugnt. Britt och Kjell har cashat och pojkarna har fått pokemonat lite med Britt.

Blomma som aporna dricker sitt vatten ifrån då de inte vågar dricka i floden. Fråga Philip varför.
I morgon är tanken att vi ska åka med en hyrbil upp mot vulkanen Arenal och hänga lite i områdena runt omkring i ca en vecka innan det är dags att ta sig vidare från Costa Rica. Hit kommer vi absolut att åka tillbaka. Det finns så mycket att utforska och så många djur att se och att de är så nära är häftigt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar