Leta i den här bloggen

lördag 28 januari 2017

Volcan Arenal

Arenal
Vi tog oss som sagt ner för kullarna och vidare mot Volcan Arenal. Det var ganska varmt när vi kom ner på lägre höjd igen och vi stannade på vägen för att äta lite mat. Alltid spännande när allt står på Spanska men lite har man lärt sig och så länge man inte är för blyg så kan man alltid fråga någon vänlig själ vad de äter när det ser gott ut och beställa samma sak. Både Gustav och Philip verkar gilla de svarta bönorna de serverar med maten här så det blir ofta att vi beställer deras nationalrätt med ris, bönor, plantain, sallad och något kött som oftast är kyckling när vi beställer. Gott!

Väl framme i La Fortuna som är ett mycket turistiskt ställe så körde vi runt lite för att kolla boende. Det var rätt slående att se torget med byn/stadens kyrka och vulkanen i bakgrunden. Häftigt! Vi tittade på ett par boenden och tog sedan ett som hade pool. Kjell och Britt fick en städskrubb som rum men i dag fanns det ett större rum så nu är vi grannar.

Gustav och Philip var glada över poolen och badade som aldrig förr. Det regnade lite men vad gjorde det. Vi åt lite mat och sedan var det dags att sova. Av någon anledning somnar man tidigt på kvällen och vaknar tidigt. Ganska skönt!

Vad gör man då i La Fortuna? Man forsränner, går på fjärilsmuset, vandrar i nationalparken, går på spa eller badar i varma källor. Vi åt frukost vid sju och gav oss iväg efter lite byte av rum osv. Körde mot vulkanen och plockade lite casher på vägen. Det var lite regnigt och molnigt när vi åkte ut. På ett ställe fick vi rekommendation att ta en promenad ner till sjön då de precis anlagt en väg i skogen där. Vilken flopp. Det var myggornas ansamling därinne i skogen och Gustav blev så biten stackarn. Gräset var högt också så det enda man kunde tänka var; Bara jag inte kliver på en orm...

Gossarna njuter i det varma och sköna vattnet!

Vi gav ganska snart upp och gick tillbaka, åt en banan och körde vidare. Tittade på vacker natur och stannade för att bada i varma källor. Det var fantastiskt skönt och vi satt där länge!  Vi njöt verkligen allihop och efteråt kände man sig helt avslappnad. Det ska ju vara nyttigt för huden. Fantastiskt ursäkt!

Det gjorde även pappa och mamma
Åkte sedan en sväng runt sjön och fick en del fina utsikter mot vulkanen innan vi åkte tillbaka till hotellet för att äta mat och ta det lugnt. Tog en promenad på stan och det tog lite tid att få mat så Gustav och Philip badade med Gabriel i poolen innan det var dags att äta mat.


Kjell och Philip gick och köpte glass som smakade fantastiskt och nu ligger alla och snarkar i varsin säng. I morgon drar vi vidare mot Monteverde där vi förhoppningsvis ska åka Zipline och njuta av mer vacker natur. Där ska de vara duktiga på glass, ost och ekologisk mat. Det sägs att en bra dag kan du verkligen känna inspiration av hur de odlar och allt som finns där att göra medan en dålig dag kan detta kännas som disneyland då det är så sjukt mycket turister där. Vi får se hur det blir för oss.



Buenos Noches!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar