Leta i den här bloggen

fredag 13 januari 2017

7/1-2017 Snorklingstur runt Pearl Island (Isla Contado)



Philip gör sig redo för snorkling
Vi tog det lugnt i morse innan vi åkte ut på en snorkeltur utanför ön. Det var mysigt men kändes lite för kort. Vi hade gärna stannat borta något längre än tre timmar som vi var ute. Det var vi, en annan fam från Sverige, en fam från Californien och ett Central Amerikanskt kärlekspar som tuffade ut. Det är rätt häftigt att det är så många öar här utanför. Det är fler än 90 stycken men endast ett fåtal av dem som är bebodde då det finns ont om vatten och mat på de flesta öar. Giftiga småäpplen finns det visst gott om på öarna också.

Gustav också redo!
För länge sedan var flera av dessa öar i piraternas hander och man får för sig att det måste finnas folk som smygsnorklar och dyker på platser för att de hoppas springa på smuggelgods eller piratguld vem vet. Det verkar finnas en del grottor och annat och tidvatten påverkar givetvis när man kan snorkla sig in på vissa platser.  Man känner historiens vingslag.

Mellan öarna äter Philip äpple, något skeptisk

Vi stannade på tre platser. Först snorklade vi vid en vacker ö som hette Chapera. Gustav snorklade bra länge. Fattar inte att han orkar utan simpuffar eller flytväst. Det är som att cyklopen ger honom flytkraft. Häftigt! Det var dock mest fisk som sagt. Även Philip snorklade med sina glasögon men vi läste om tjurhajar i går och nu tror han att de finns i dessa vatten. Lol, stackarn. Han gick dock med på att snorkla iaf.
Gustav i vattnet!

Nästa stopp var en sanddyna (Boyarena) som bara syns när vattennivån är lite lägre. Där fanns en massa vackra och stora snäckor man kan höra havet i. Gustav hittade en fin han vill ta med sig hem. Jag tror att vi kan få den med till Belize men inte längre än så tyvärr. Det behöver vi dock inte prata om just nu. För nu kan han få höra sin semester i snäckan.

Ett av Gustavs fynd

Tredje stoppet var Mogo Mogo där USA’s Robinson spelades in mellan 2003-2006.  Det måste ha varit turistbåtar där under inspelningen. Det känns så iaf. Det var sjukt långgrunt, massor av rosa snäckor och en lång vit strand. Det gick att snorkla här också kring klipporna. Det var mycket fint.

Philip njuter i det klara vattnet

Philip blev såklart bajsnödig när vi var här. Han verkar dock inte ha något emot att bajsa i det fria utan tog av sig soldräkten och hittade ett träd där han kunde gräva sig en grop och göra det han behövde en bit upp där inga strandbadare skulle störas som han sa. Sedan gick han ner naken på stranden och badade av sig innan han satte på sig soldräkten. Rutinerad “fri-bajsare”.

Gustav och Gabriel in action
Vi körde sedan tillbaka till ön och såg nudiststranden döpt efter oss svenskar och bestämde oss för att gå dit en stund då snorklingen skulle vara så bra där. Så nu på sena eftermiddagen/tidiga kvällen var vi där och Gustav och Gabriel snorklade och sa att det var fint (vi var dock inte nakna). Vi såg delfiner från stranden också och de var ganska nära. Det är mysigt att se att det finns liv i havet.

Philip lyckades få en tre cm tagg i tån och klagade för att det gjorde ont och AC tvingade honom att gå då hon inte visste at than fått en tagg i skon som skar in i foten på stackarn. Vid nästa strand insåg hon dock sitt misstag och synade skon medan en mycket ledsen Philip satt på stranden med blödande stortå. Ja visst kände AC sig som världens sämsta mamma.

Då det är lördag i dag har vi mumsat lite godis och sett film.

I morgon åker vi tillbaka till Panama City för att stanna en natt innan vi åker vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar