Leta i den här bloggen

fredag 28 januari 2011

Camiguin - Kyrkogård på havets botten

Klockan sju i morse vaknade A-C upp och det regnade inte så hon stressade på Gabriel så att de skulle kunna hinna se något av ön innan regnet stod som spön i backen. Det var fortfarande grått ute och det regnade till och från men det kändes som ett bättre alternativ än spöregn.
Vi hyrde en moppe och åkte runt ön. Först till väldigt vackra vattenfallet Katibawasan. Då det regnat så var det 70 meter höga vattenfallet rätt intensivt och det var mycket vatten i poolen. Vägen upp till fallet var dock inte att leka med, snorhalt rent ut sagt!

Turen tog oss sedan vidare till den äldre vulkanen och vi promenerade upp för att titta på den vackra utsikten. Det är en utmaning att gå med Gustav på armen när han helst vill vara på marken men med ett par vackra fjärilar som sällskap lyckades vi hålla hans intresse i luften ett tag iaf.

I närheten av vulkanen ute i vattnet ligger en kyrkogård som hamnade där 1871 då den äldre vulkanen fick ett utbrott. I dag är det ett perfekt snorkel och dykställe och de lokala säger att det är hemsökt av ett spöke så lite kalla kårar kom längst kroppen när man simmade ut. Vattnet var klart och det fanns en hel del fiskar och blå sjöstjärnor. Det är inte så många gravar direkt men själva mystiken kring det hela och det som finns kvar på botten var roligt att se dessutom står det ett stort kors ute i vattnet som bidrar till mystiken. Detta ställe är nog otroligt när solen skiner, vi gladde oss dock åt den grå himlen.

Även rester av en äldre Spansk stenkyrka finns i närheten och det tar inte mer än fem minuter att besöka platsen. Dagens tur avslutades vid Arden Hot springs vilket uppskattades av alla tre. Gustav var på ett strålande humör efter 39 graders baden.



Camiguin är en vacker ö och är säkert väldigt vacker i solsken. Det känns dock inte direkt som en ö för barnfamiljer då stränderna är rätt dåliga och skräpiga samt små. Vattnet har varit vilt då vi varit här men vi har som sagt haft skitväder. Det finns hur mycket boende som helst så man undrar om ön någonsin har full beläggning.

Tack för att det inte regnade hela dagen!!!

1 kommentar:

  1. Åh vad jag tycker synd om er när ni har sånt skitväder men ni verkar hålla humöret uppe ändå!
    Vad häftigt det verkar med undervattenskyrkogården, får se om vi tar oss dit! Kram till er alla!

    SvaraRadera