Leta i den här bloggen

tisdag 18 januari 2011

9/1 Bohol - The Choclate Hills

Klockan åtta kom bilden och hämtade oss som skulle ta oss på en liten tur runt ön. Först åkte vi upp till de berömda choklad-kullarna och de var verkligen fina. Landskapet kändes lite mystiskt och vi lyckades se dem precis innan regnet kom. Kullarna innehåller visst korall och har fått sitt namn av att de blir bruna då det är torrsäsong.

Efter detta trevliga besök besökte vi ett fjärilsmuseum. Det låter kanske inte så roligt men vi hade en väldigt duktig guide som gjorde det hela väldigt intressant. Visste ni förresten att det föds tvåköniga fjärilar och att de kan vara homosexuella? Tror att vår guide hade den läggningen också.
En flod med träbro över var nästa besök och en av Gustavs nappar föll ner i floden. Tur att det bara var en napp...

Man tar efter detta en båttur med buffé men då vi inte var så hungriga och Gustav hade ett behov av att röra sig så åt vi i staden istället och lät Gustav vara på golvet en stund. Då kom spöregnet såklart och överraskade oss så vi blev lite blöta när vi kom tillbaka till vår bil.

De söta Tarsierna fick vi sedan se. Gustav sov sig dock igenom det hela medan Gabriel och A-C studerade dem intresserat. Vilka stora ögon de har, vad smidigt de kan röra sig och vad fulsöta de är!

Innan vi tog båten från ön besökte vi en äldre kyrka med karaktär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar