Leta i den här bloggen

tisdag 18 januari 2011

10/1 Siquijor - San Juan


Gustav sov lite oroligt i natt och ville bara tutta så Gabriel tog ut honom tidigt i morse för upptäktsfärd samt frukost. Jag sov vidare ett tag vilket var skönt. Vi tog det lite lugnt innan vi gick över till vårt nya boende på Royal Cliff. Vi fick ett helt okej rum där med fläkt och kylskåp för 750 pesos per natt så vi kan inte klaga. Själva boendet ligger i en mycket vacker trädgård så det är gott om skugga. Nedanför boendet har de en liten strandbit och utanför kan man snorkla. De som har stället är en Tysk och en Filipinska och kvinnan är visst lärare i biologi så det finns en anledning till att en växt är planterad på just en viss plats i trädgården så det är bara att njuta av allt det vackra. Själva restaurangen är fint placerad så man kan njuta av de fantastiska solnedgångarna och både lunchen och middagen var god så det känns bra.

Vi tog ner Gustav till strandbiten för et bad och det är någon konstig liten skalbags liknande varelse vid vattenkanten som biter till. Vet inte om det är för att man sätter sig i dennes bo men den envisade sig med att sätta sig på Gustavs snopp. Gustav verkade dock inte bekymras av detta utan plaskade på för glatta livet medan hans mamma hela tiden kollade baggar.

Gustav har blivit rätt kvick på att dra tag i saker nu och flyttar på sig rätt obehindrat och detta slutade idag med att han drog ögonbrynet rakt i ett bord. Det verkade göra ont men som tur var gick inget sönder utan han fick en bula och ett litet sår.

Promenerade in till San Juan där vi tittade på en mycket vacker solnedgång och inhandlade lite förnödenheter som Cola, frukt och vatten. Nu sitter vi som bäst och funderar på om vi ska ta turen ut till Apo Island i morgon och om abriel ska dyka. Själva resan i sig kostar 3100 pesos för oss båda och vi undrar om Gustav pallar med en båtresa i morgon efter gårdagens strapats. Vi får se...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar