Leta i den här bloggen

tisdag 25 januari 2011

22/1 Feber, regn och resa


Som kontrast till gårdagen har detta varit en betydligt mindre roliga dag. Gustav har haft feber och varit hängig större delen av dagen och regnet har vräkt ned. Tanken var att vi skulle stannat i Padre Burgos ytterligare någon dag och bara tagit det lungt, men eftersom vädret är så ostabilt och vi fått nys om att det skulle bli ännu sämre så packade ihop våra saker och drog när vi såg ett stort gäng tyska ungdomar checka in på hotellet (japp vi är så gamla att de skrämmer oss). Vi tog en tricyckle till Maasin och därefter en båt över till Ubay på Bohol. Båten var av modell mindre spännade och hade en hel arme av kackelackor i alla storlekar som sprang runt överallt, vi lyckades få med oss någon in i väskan dessutom, mindre mysigt. När vi kom fram vid 22.30 -tiden och skulle leta hotell så regnade det på som värst, så vi blev rätt blöta hela gänget innan vi hittat oss tak över huvudet.

Morgonen därpå så var Gustav ordentligt varm och febrig och har så varit i tre dagar nu till och från så vi bestämde oss för att ta oss till den största staden på ön i fall vi behövde uppsöka ett sjukhus då Gustav haft väldigt hög feber nu. Vi tog en lokal transport och var framme två och en halv timme senare och då var Gustav lugn som en filbunke och lite okontaktbar. Det är inte likt honom. Så vi tog in på ett hotell och tog oss sedan till sjukhuset där han blev undersökt (de påstod att han vägde sju kilo som sedan visade sig vara tio) och fick lämna ett blodprov. Det gjorde väldigt ont i föräldrahjärtat då de letade med en nål efter en ven i hans lilla arm. De stack och stack och vi kände oss grönare och grönare i ansiktet. A-C var inte så stark och tårarna rann ju mer Gustav skrek.
Kisstestet var desto roligare. Gustav hade fått en påse runt snoppen som han skulle kissa i men inget kiss kom så vi tog en långpromenad medan vi väntade på resultatet på blodprovet. Gustav vägrade att kissa så vi öppnade upp blöjan på sjukhuset och försökte amma honom hela tiden och hälla i honom det vatten han accepterade och helt plötsligt känner A-C hur varmt det blir på benen. Gustav har kissat men inget hamnade i påsen utan på A-C's ben och golvet. Ahhhh, det blev till att sitta ett tag till och till slut kissar Gustav som nu har fått sitta med ett plastglas under pungen för kissgaranti.

De hittar inget fel på Gustav men då han fick ett bett för ett par dagar sedan som han verkade reagera på så ville vi komma upp att ingen Dengue feber eller så letat sig in i Gustavs kropp. Vi fick med oss medicin som vi kommer att använda om febern inte går ner men kanske är det bara så att det är Gustavs utpoppande tänder som spökar...

1 kommentar:

  1. Superkul att läsa om er resa. Hoppas att "little G" kryar på sig. Snaaaart e det vår tur......
    Kram Micke

    SvaraRadera