Leta i den här bloggen

tisdag 18 januari 2011

13/1 Siquijor - Frihet och vind i håret




Efter funderande fram och tillbaka så beslutade vi oss för att hyra oss en moppe och se ön. Vi vet att det inte är att rekommendera och att det inte är 100% säkert varken för Gustav eller oss och hemma hade vi inte använt något annat fordon än något man kan ha bilbarnstolen i men vår nyfikenhet tog över och vi har nog blivit lite mer avslappnade nu än när vi åkte (både ang säkerhet och mat) men vi är inte dumdristiga så vi körde långsamt och åkte på vägar som var vettiga. Det var härligt att susa fram (30km/timme
n) och ön är mycket fin i sig själv, framförallt innåt land. Människorna är så avslappnade, trevliga och glada och byarna väldigt vackra med plantor, nytvättade färgglada kläder på tork och ståtliga tuppar.

Vi startade vid ett vattenfall med turkost vatten och Gustav var som en galen fi
sk i vattnet då temperaturen var helt perfekt. Han ville aldig gå upp ur vattnet men han lät sig övertalas efter ett tag och vi åkte vidare längst små byar innan vi tog lunchpaus vid en vacker strand (dock lite för uppbyggd för vår smak) där det fanns rushelkanor ut i vattnet. Även här fick Gustav bada och det blev nakenbad även denna gång vilket han verkar föredra framför solskyddsdräkten. Han har dessutom börjat fatta hur man ska ta av sig solhatten så nu förstår vi varför man ska ha snören under mössan...


Körde sedan genom hela ön och hamnade i de större städerna som inte var så intressanta för oss (det finns dock en del banker för er som undrar) så vi åkte innåt land igen och hoppades ta oss till högsta punkten fr lite utsikt. Detta var dock att strecka det hela lite för långt och Gustav blev grinig. Tur att man kan amma i bärselen!
Väl tillbaka på guesthouset så fick Gustav lite mat och en massa uppmärksamhet av personalen som fullständigt älskar den lilla "Baby" Gostav som de säger. Ja namnet Gustav är inte så internationellt men men De var också oroliga då han blivit lite snuvig och jag försökte förklara att han är lite småförkyld och de bara pladdrade på så jag tror inte att de tycker att vi sköter honom riktigt som vi borde. De vill torka honom hela tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar