Leta i den här bloggen

torsdag 27 januari 2011

Camiguin - Det kan behövas lite regn för att rensa luften...

När vi åkte ut till Camiguin sa Gabriel att det var så kvavt och att det behövdes ett ordentligt regnför att rensa luften. Han hade nog inte gissat på att himlen skulle öppna sig hela dagen i går, hela kvällen, hela natten, hela morgonenoch största delen av dagen. Man blir helt knasig när det regnar så mycket. Man ska inte klaga för här sitter vi i ett trevligt land tillsammans och har det mysigt men just därför vill man också gå ut och upptäcka det runt omkring. Inte sitta på sitt rum och ruttna. Det tråkiga är att det verkar svårt att fly undan det dåliga vädret just nu. Då får vi bege oss upp till Manilla och just nu är Gabriel rätt sugen på det så länge han kan få ett hotell med pool...Förståeligt!
Vid två tiden var det iaf en liten öppning i himlen dvs att det bara regnade som det gör när det regnar hemma så vi tog en promenad bort längst stranden eller vad man ska kalla det. Det är inte så mycket till stränder här men det är fint ändå. Det finns otroligt många ställen att bo på och det är int direkt överbefolkat någonstans. Vi gick förbi ett dykställe och där i baren satt en galen Amerikan som tyckte att Gustav var den största bebis han sett. Tack eller?! Gustav motsvarar iof en inhemsk 1,5 åring så han är stor men sluta då att kalla honom bebis.

Hittade en marknad och handlade en väldigt stor papaya som ska ätas till frukost i morgon tillsammans med lite lime (det är hemligheten med papaya att ha på lite limejos som förresten är bra mot det mesta, dåliga magar osv förutom att det gör att papayan smakar supergott och tar bort spylukten som den ibland kan ha) och ett gäng bananer. Allt för mindre än sju kronor. Som hittat!

Hann även med att ta en promenad åt andra hållet där Gecko stället ligger som Lonely Planet så varmt rekommenderar. A-C blev halvt uppäten där av alla mygg men annars var det rätt fint och Gustav passade på att bada lite i havet. Det var en liten grupp barn som satt och studerade honom under tiden. Frågan är vem som tyckte det var mest spännande, en naken Gustav eller barnen. Himlen öppnade sig sedan igen och vi åt en tidig middag för att vänta ut det värsta av regnet och gick hem i okej regnväder.

Nu håller vi en tumme för att det ska vara uppehåll i morgon men det bådar inte gott.
Någon som har förslag på vad man ska göra när regnet bara öser ner?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar