Leta i den här bloggen

söndag 26 februari 2017

Lago de Atitlán


Gabriel blickar ut över fantastiskt vackra Atitlán
Vi lämnade vår fantastiska terass i Antigua och tog oss vidare i en liten minibuss full med turister till Lago de Atitlán (i Britt och Kjells fotspår) där vi nu befinner oss. Det var en vacker utsikt som mötte oss när vi åkte ner i dalen. Vi befinner oss vid en vulkan krater med turkost/grönt vatten 1500 meter över havet. Istället för att stanna i Pana där vi nu (tyvärr) befinner oss så tog vi oss direkt ut till Santa Crus och bodde på ett mysigt hotell (The Laguna) i tre nätter. Den lilla terassen utanför rummet var inklätt i vackert hängande orchideer och stället i sig var mycket chill på ett mysigt sätt och välkomnande för barn. Härligt att de tänkte mycket på recycle också (man var själv tvungen att sortera sina spoor (gillar AC skarpt).

Philip tyckte dessa bryggor var läskiga först. Sedan sprang han över dem som en vässla
Man kan enkelt flytta sig runt mellan byarna genom att hoppa på en båt till Gustavs förtjusning. Han har fullkomligt njutit av att sitta i fronten på båten och nästan varit sugen på att hoppa i land och hjälpa till med förtöjning osv. Han skrattar dessutom högt ju snabbare båten går och ju mer det skumpar. Mysigt! Philip tycker bättre om när det går lite lugnare och han kan njuta av det och hinner se vad som är i vattnet helst.

Vandringsled

Första dagen badade vi på den ön vi bodde på och tog sedan en promenad upp längst bergen mot Pap. Det var en trevlig promenad som pojkarna klarade galant med en vacker utsikt längt vägen. Vi stannade inte så länge i byn då Gustav och Philip blev jagade av en skock barn och tyckte det var lite läskigt. Barnen ville dock inget illa men blev lite väl uppspelta när det kom gringobarn som sprang och dessutom la benen på ryggen när de jagade dem.

Vandraren Philip
Andra dagen hoppade vi på en båt och tog oss bort till San Marcos där de som håller på med Yoga, healing osv håller till. Det kändes chill men rätt turistiskt iaf längst vattnet. De lokala håller till en bit bakom och det kryllar av speciella människor, yogacenter, ekologiska cafeér och smyckessäljande turister. Vi köpte ett gäng jordgubbar och gick mot badklipporna som var helt fantastiska att bada vid. Det fanns även en platå på 8 meter där man kunde hoppa rakt ut vilket Gabriel såklart roade sig med ett par gånger. Gustav hoppade från klipporna på lite lägre höjd men även AC och Philip badade id et uppfriskande 22 gradiga vattnet.


Gustav hoppar från klipporna

Gabriel hoppar från klipporna!

Philip vid en av alla målningar i San Marco
Planen denna morgon var att besöka San Marco och sedan ta sig vidare till San Juan med tuk tuk och sedan till San Pedro med tuk tuk men ibland blir det inte som man tänkt och vi njöt av tiden på San Marco istället och ett bad vid klipporna rekommenderas varmt om du ska hit.

Jordgubbs-inhandling och avsmakning
Dag tre såg vi till att gå upp tidigt (det är som vackrast och lugnast på morgonen) och tog en båt till San Pedro där vi spenderade ett par timmar. Detta ställe kryllar av hotell och vandringssugna samt partyglada turister. Vi struntade i att vandra på vulkanen här till Philips förvåning då deet krävs lite mer och vi kände att det får vara denna gång.
Istället gick vi up pi baptistkyrkan och tittade på utsikten, köpte färskpressad apelsinjos, vandrade runt på marknaden och tog en god baguette innan vi tog en tuk tuk till San Juan. I San Juan gick vi mest runt och tittade lite men vi hittade också en riktig skitaffär där vi köpte på oss lite skit. Ni vet sådant man absolut inte behöver men ibland inte kan motstå då det är så billigt... Gabriel hittade pokemon kort (som inte är äkta) otroligt billigt så det blev ett par paket i inköp inför den långa resan som ska göras till Tikal med start i morgon eftermiddag.
Vi tog en båt tillbaka till Santa Crus och tittade på en film innan det var dags för den goda grillmiddagen på hotellet. Varje dag serverer de en tre set dinner. Första dagen och tredje dagen körde vi på det. Det var lyckat. Det serveras dock något sent för oss egentligen då det serveras klockan sju men det har smakat mycket gott.

Ännu en vacker brygga
I dag började vi dagen med att ta oss upp i byn där vi bor. Det var mycket uppför och det var rätt smutsigt och enkelt där uppe.  Gustav uttryckte en tacksamhet över att bo i det huset han bor i hemma och uttryckte också att han saknade sina kamrater lite (framförallt bäste vännen) och han funderade på vad de hade för sig hemma vilket vi samtalade om.

Väl nere tog vi badkläderna och tog oss bort till en av bryggorna längst sjön för ett uppfriskande dopp. Det blev en härlig avslutning ute vid sjön och nu är vi lite sura på oss själva att vi inte åkte vidare i dag istället för i morgon. Pana är verkligen inte charmigt på något sätt och det kändes som att vi misslyckades med restarangbesök osv. Tanken är att vi ska ta oss till en park i morgon och se om det finns en möjlighet för Gustav att testa zipline (inte säkert at than vill heller). Vi får se om det är något att ha.

I morgon vid fyra åker vi tillbaka till Antigua med minibuss för att ta oss till Guatemala City för att sedan hoppa på en nattbuss till Flores för att se Tikal. Vi ser inte fram emot dessa bussresor men det blir säkert bra i slutändan. Hoppas nattbussen är bekväm. Vi hörs om ett par dagar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar