Leta i den här bloggen

onsdag 9 januari 2019

Lagun och Willemstad

Vi åt frukost och tog oss sedan ner till närmsta stranden som är Lagun. Det kändes väldigt pitoresk och många lokala badade här. Snorklingen är bra och vattnet turkost så det var en magisk vy som mötte oss. Bejen är inte så stor utan ganska liten men känns inte så liten. De människor som kom spridde ut sig så det fanns gott om plats. Vi hängde här ett par timmar innan vi gick hem för att äta de rester vi hade till lunch. I Lagun finns det någon restaurang, en kyrka, en liten mataffär (de har inte så mycket) och en kinesbar. Vi köpte med oss lite pasta.

Mätta och glada satte vi oss i bilen och åkte ner till Willemstad. Man åkte över en lång bro till Perast där vi bestämde oss för att gå runt. Vyn från bron var fantastisk och kontrasterna stora. Åt ena sidan låg äldre färglada hus och åt andra sidan låg en massa Oljebåtar och tankar. Gjorde nästan ont i en.

Vi parkerade bilen, gick runt en sväng och fotade massor, köpte lite lunch och satte oss nere vid vattnet där vi spanade på gångbron man kan ta över till andra sidan. Den flyter så de öppnar den ibland när båtar behöver ta sig förbi. Det var roligt att titta på.

På vägen hem stannade vi vid en riktig mataffär och handlade på oss lite av varje.
Det var trötta killar som kom tillbaka till lägenheten.

Vi har förövrigt utsikt över havet där vi bor och nu på kvällen satt vi och spanade ut över havet. Vi tror att vi hörde och såg delfiner. Magiskt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar