Leta i den här bloggen

fredag 4 februari 2011

3/2 Subic Bay - Lustiga kombinationer

Nu har vi spenderat tre dagar här i Subic bay, eller snarare i Baloy long beach som ligger ca 15 minuter i jeepney från Subic. Detta ställe är lite annorlunda mot de vi har varit tidigare, det saknar charm kan man kanske säga... Baloy i sig själv är helt ok, det är lunt och har en strand som är perfekt för Gustav att leka och bada vid då det är långgrunt, dock är det ingen vit strand med turkost vatten, men fortfarande en fin strand. Vi har även haft bra väder med mkt sol vilket är perfekt eftersom det var en smärre bristvara under hela vår tid i Camiguen. Däremot så är detta ställe med omnejd uppbyggt för vita (äldre) män och det är nästan bara dessa turister som man ser (A-C och Gustav passar har svårt att smälta in), de flesta av dem har en liten filipino kvinna (eller man) vid sin sida. Uppe vid huvudgatan som ligger en bit bort från själva standområdet där allt boende är så finns det en hel del klubbar som gissningsvis enbart riktar sig till män. Vi försöker bortse från detta så gott vi kan och njuter istället av solen och den fantastiskt vacka omgivningen med stora gröna berg som ligger runt hela viken.
Förutom att hänga på stranden har vi även hunnit med 2 besök in till smutsiga Olongapo och annorlunda Subic bay. Det är väl ingen direkt mysig stad, utan snarare väldigt skitig och trång, påminner nog mer om en amerikansk håla än en filipinsk med en massa amerikaska snabbmats kedjor och annat. Varför åkte vi då in två gånger om det är så skitigt kan man fråga sig. Första gången åkte vi in för att se vad det hela var för något. Vi träffade då på en otroligt entusiastisk Estlänning som driver en skola i Subic och sällan träffar Europeér. Han insisterade på att få visa oss runt och så visade han oss en restaurang som gör världens största pizzor. Det var vi såklart tvugna att testa och vi kan intyga att pizzorna var stora och goda. De hade dock otroligt goda mangofrappisar som Gabriel drack upp i ett svep.

Andra besöket gjorde vi för att ta en promenad i deras naturpark. Som vi tidigare skrev så har Amerikanerna varit här och under deras tid så fick man inte hugga ner träd osv i skogen så naturen var väldigt vacker i parken. Vi tog en promenad bland bambu, stora träd och vackra fjärilar och kunde avsluta det hela med bad i bäcken innan vi åkte tillbaka. Du kan spendera nätter här om du känner för det och lära dig hur man överlever i naturen men vår lilla tripp räckte bra för oss. I dessa omgivningar bor även urbefolkning och de är väldigt vackra.

Kvällen avslutades med middag och sedan kvällsbad ute innan det blev lite lek och sänggående. Gustav var nöjd med tre bad för dagen.

Nu funderar vi på hur aktiva vi ska vara sista veckorna av resan. Känns lite sorgligt att man långsamt börjat räkna ner tiden och vi önskar att vi hade haft ytterligare en månad. Vi är nog sämst när det kommer till att ta det lugnt och bara njuta av tiden och det är något som vi jobbar på att bli bättre på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar