Leta i den här bloggen

söndag 26 mars 2017

Cancun och Isla Mujeres


Inga bilar, sammetslen sand, teckningsprydda byggnader och massor av hängmattor. Ja så kunde det varit men så blev det inte. Vi kom aldrig till Holbox utan tog bussen till Cancun istället. Mycket kan sägas om Cancun. Det är inte det charmigaste stället, det känns som att hjärtat saknas men vattnet går det inte att racka ner på. Det är så turkost och vackert att man sagt det minst tio gånger.

En av alla bryggor i Cancun
Vad har vi roat oss med i Cancun? Som många andra hamnade vi i ett shopping center. Gabriel shoppade loss, vi åt en hamburgare och fastnade i spelarkaden och spelade olika spel. Det var roligt men inte så charmigt. Många var helt bananas där och vi var inte mycket bättre, kul hade vi!

Kan man gräva sig ner till Kina?
Åkte ut till stranden också och badade en heldag och fullkomligt njöt av det vackra vattnet. Kikade på all inclusive turisterna som sippade drinkar, badade i poolen och jobbade på brännan. Det var en stor kontrast till säljarna som gick runt på stranden och sålde smycken, saronger, cigarrer och röka helt öppet.

Hopp från brygga
Vi hittade braiga bryggor att hoppa ifrån och lyckan var total. Vi var trötta och rosiga när vi åkte hem vid fyra tiden och väskan och fickorna var fulla ned pudersand.

Vackra vattnet i Isla Mujeros
Isla Mujeres stod sedan på agendan och vi har spenderat två nätter där ute. Visste sedan tidigare att även detta ställe är turistigt och våra dygn här har varit mycket bra. Första dagen badade vi mest på Norra stranden och Philip älskade den blå lagunen (lagusten som han kallade det). Vattnet är så otroligt vackert. Kan säga det hur många gånger som helst. Sanden är också pudervit så inramningen är helt klart fin, bara lite turister som måste photo-shoppas bort.



Dagen efter hyrde vi golfbil. Finns inte så mycket ö att köra på men det var roligt att göra något och vi tittade ut över Maya ruinen som finns här på ön och den vackra kusten samt det vackra vattnet (ja nu skrev vi det igen).  Vissa saker kommer tillbaka sedan förra resan men oj vad man glömt.

Philip tar selfies
Solnedgångarna här har varit magiska och man kände en liten sting av sorg i dag när man såg solen gå ner. Resan börjar närma sig sitt slut och det har varit tre fantastiska månader vi haft tillsammans. Även om vi vet att vi har många roliga saker som väntar oss där hemma och människor vi saknar och älskar så har det varit fantastiskt att få denna tid ihop. Kommer att sakna de små herrarna extra mycket när det är dags för dagis, skola och jobb.


AC i Cancun

Philip med en av alla väggmålningar

Åkte tillbaka till Cancun och tidigt fredag morgon flög vi till NY för att spendera nästan en vecka där innan vi landar i Stockholm.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar