Leta i den här bloggen

måndag 6 augusti 2018

Ulcinj



Denna morgon gick vi upp tidigt. Dels för att Philip skulle slippa lite slingrig väg och sedan ville vi komma ner till kusten i ok tid.



Färden gick via Ostrog Monastery och det var en mycket smal och brant väg som mötte oss där och vi var glada att klockan var så lite på morgonen så att det inte var så mycket trafik. Gabriel rattade vår lilla bil galant och allt gick fint. En frukost intog vi när vi kom fram och då det var söndag så var det extra mycket folk på plats trots den tidiga timmen. Man kan sova vid monasteryt. Det gjorde dock inte vi. Man kan köra bil hela vägen upp men vi parkerade vår bil på parkeringen i byn och gick upp den branta vägen. Även denna gång var pojkarna duktiga och travade på utan att klaga allt för mycket.

Det var vackert uppe vid monasteryt. Vi kunde få en välsignelse av prästen om vi ville men vi var inte så sugna på det. Framförallt inte Philip som verkar tycka att allt som har med Jesus att göra är rätt läskigt. Han var dock farsinerad av alla pengar som folk klämt in i alla veck och skrymslen på byggnaden som var byggd i berget. Vacker plats!


De hade ett bageri på plats också som hade mycket färska bakverk. Smakade mumma innan vi gick ner till vår bil igen för att köra vidare mot kusten. Vi fick nästan en chock när vi kom ner över hur mycket folk det var där. Oj oj oj vad fullt det var på parkeringarna.



Vi bokade våra nätter på ett ställe som låg i gamla stan och Gabriel sa ett och annat fint ord när vi körde in i stan. Det var så smalt, brant och folk överallt. Det gick dock bra till slut och vi parkerade i marinan och gick upp till vårt boende. Vi gick på turistgrejen om att äta på hotellet. Första tuggan smakade bra men sedan växte det i munnen. Rummet var dock fint och balkongens utsikt var fantastisk. Vi kan inte klaga på utsikten vi haft under denna resa.


Tog en promenad för att bada lite. Det fanns en sandstrand här men den var belamrad med folk så vi sökte oss bort och gick och hoppade från sementplatåerna istället. På dit vägen gick vi igenom gamla stan och det var trevligt med den gamla borgen och allt kring.


Dagen efter åkte vi söder ut där vi badade på den milslånga stranden. Det var lite högre vågor här till Gustav och Philips förtjusning.

På kvällen gick vi till den andra delen av stan men det var så mycket folk att man ville kräkas på det hela. Istället gick vi tillbaka för att njuta av vår balkong.


Dagen efter det åkte vi också söder ut för att bada men denna gång valde vi en annan del. Det var även här massor av folk men vi gjorde det bästa av situationen. Gustav saknade dock vågorna och sörjde dem.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar