Leta i den här bloggen

lördag 4 augusti 2018

Herceg Novi


Vi tog morgonbussen från Dubrovnik till Herceg Novi. Vi hade hört flera som sagt att gränsövergången är krånglig och att det är tidskrävande. Förutom att vi var tvungna att gå av bussen flera gånger så gick det rätt smidigt.

Gustav och Gabriel i äldre delen av Herceg Novi

Kom fram till Herceg Novi och vårt boende efter ett par timmar.  Även här fick vi en fantastisk utsikt från lägenheten. Hade inga höga förväntningar på detta ställe alls och som Philip sa när vi kom in; Det ser lite slitet ut på husen... Vi kom dock att gilla detta ställe ganska mycket och känslan när vi åkte här ifrån var mycket bra.

Fin gatukonst
Passade på att äta lite lunch innan vi tog oss nerför alla trappor till den charmiga äldre delen och havet. Här var det inga stränder att prata om utan betong som man gick i från alternativt hoppade ifrån och vi hittade ett rätt kul ställe att hänga på. Dessutom hittade vi ett ställe som serverade små pizzor. Dessa tyckte Gustav var de godaste han ätit så han rekommenderar varmt Popeye's pizza place.

En av alla betongställen man kunde hoppa ifrån

Vi gick även längst strandpromenaden och kom bort till de mindre charmiga delarna med parasol och trötta hotell. Så höll oss kvar i de delarna vi startade i.

Blå grottan

En båttur passade vi också på att ta och vi stannade bland annat och snorklade i den blå grottan. Det var lite kul att hoppa i vattnet och bli blå som en smurf men det var långt ifrån det bästa vi sett. Turen avslutades på en finare strand som var full med turister så det charmiga där var svårt att uppleva men vi åt lite mat och badade innan det var dags att åka tillbaka.

Tillbaka i betongen
Den äldre delen i Herceg Novi var väldigt pitoresk och lugn. Inte många turister som gick runt där och de inhemska hade en vackert placerad basketplan mitt i allt. Man bara njöt när man gick runt där.

Torget i gamla stan


En av alla gränder...

Många trappor upp och ner men det ger starka ben har jag hört...

Vacker vy från gamla stan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar